TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Jurnalul Annei Frank 978-973-507-842-3
Vezi
galerie

Jurnalul Annei Frank

de Anne Frank

Titlu apărut în colecția Memorii | Jurnale la Humanitas

Id: #201598

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție aniversară
 

Descriere produs

Versiune definitivă editată de Mirjam Pressler și autorizată de ANNE FRANK FONDS  •  Ediție aniversară, 75 de ani

 

Anne Frank este un nume familiar chiar și pentru cei care nu au citit Jurnalul. Îl poartă străzi, școli de pe toate meridianele. Îl poartă mult vizitatul muzeu din Amsterdam și fundația care l-a organizat în imobilul unde se afla Anexa secretă. Anne Frank și jurnalul ei figurează pe mai toate listele de excelență ale veacului XX privitoare la personalități și la cărți – Cei mai importanți oameni ai secolului, Cele mai bune cărți publicate în secolul XX, Operele literare definitorii pentru același secol, ca să numim doar câteva din multele topuri stabilite de specialiști, de ziariști ori chiar de marele public. Din 1947, când s-a publicat pentru prima oară în Țările de Jos, Jurnalul Annei Frank a fost tradus în peste 70 de limbi. S-a vândut în întreaga lume în peste 30 de milioane de exemplare. La celebritatea Jurnalului au contribuit neîndoielnic adaptările sale teatrale și cinematografice, faptul că a devenit materie de studiu în multe școli din lume, că a fost obiectul unor analize subtile, dar și ținta unor vehemente atacuri. Anne Frank a lăsat cea mai frapantă mărturie umană din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Mai mult, a dat un chip, o voce, un nume milioanelor de victime inocente – fără chip, fără voce, fără nume – ale barbariei naziste. Anne Frank nu e o simplă autoare; împreună cu cartea ei, a devenit un simbol.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Anne Frank

Traducător: Gheorghe Nicolaescu

Data apariției: februarie 2023

Titlu original: Het Achterhuis. Dagboekbrieven 12 juni 1942-1 augustus 1944

ISBN: 978-973-507-842-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 416

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: iubire, război, copilărie, secret

Editura: Humanitas

 

Din blogul Cartepedia

Bianca Ioan Bianca Ioan

,,Anul acesta a apărut o ediție specială a celebrului jurnal de secol trecut, într-o Versiune definitivă editată de Mirjam Pressler și autorizată de Anne Frank Fonds, o ediție aniversară, 75 de ani Aut......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Era o tânără scriitoare minunată. Era cineva la cei treisprezece ani ai ei. Parcă ai vedea, la viteză mărită, un film cu un făt care capătă brusc chip şi începe să stăpânească lucrurile... dintr-odată, descoperă reflecţia, brusc, face portrete, schiţe de personaje, şi iată lungi întâmplări complicate, povestite atât de frumos, încât par să aibă în spate zeci de ciorne. Şi fără intenţia otrăvită de-a fi interesantă sau profundă. Este ea însăşi... Ardoarea, spiritul care o animă mereu activ, punând mereu lucrurile în mişcare... E ca o surioară pasională a lui Kafka, este fetiţa lui pierdută.”

Philip Roth în "The Ghost Writer" - Philip Roth

”Prima și ultima carte a Annei Frank transpune mărunt nu o lume a unui copil care nu înțelege istoria, ci destinul unei scriitoare căreia timpurile istorice îi transformă aparentele însemnări adolescentine în pagini de jurnal intim, cu semne de roman.”

Anne Frank. O voce din spatele istoriei - Anamaria Blănaru - bookmag.eu

„Citind jurnalul ăsta te simţi în acelaşi timp atât de mic şi atât de mare în faţa a ceea ce numim Istorie, Viaţă. Fetiţa de 13 sintetizează şi depăşeşte o realitate în faţa căreia mulţi adulţi şi-ar frânge mâinile a agonie, isterie, disperare.”

Jurnalul lui Anne Frank sau când totul mi s-a părut nedrept - Mădălina Georgescu - bookaholic.ro
Anne Frank
Anne Frank
Autor

Anne Frank s-a născut în 12 iunie 1929 la Frankfurt pe Main (Germania), ca fiică...

vezi autor