TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fata tatei şi mama fetei. Istoria unei vieţi între România şi Elveţia PO-SAB-FTIMFI-12-N-001
Fata tatei şi mama fetei. Istoria unei vieţi între România şi Elveţia
Vezi
galerie

Fata tatei şi mama fetei. Istoria unei vieţi între România şi Elveţia

de Sanda Budiş

Id: #205196

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un volum din care nu lipsesc detaliile picante și istoriile interesante, uneori pline de umor, în care apar personalități din România sau membri marcanți ai exilului românesc

O carte de memorii, construită din decupaje cu momentele și întâmplările semnificative din viața arhitectei Sanda Budiș, dar și a familiei sale, de la tatăl Alexandru Budiș, general în armata română, la fiica Sandra Pralong, cu o remarcabilă carieră jurnalistică în Statele Unite și o implicare activă în România de după decembrie ’89. Începută în prezent, cu aniversarea de 85 de ani, povestea Sandei Budiș continuă cu primii ani postdecembriști și evenimentele controversate de atunci, așa cum au fost trăite de autoare. Sanda Budiș se întoarce apoi în trecut, la copilărie, la familie și anturajul acesteia în perioada interbelică, la cele aproape trei decenii trăite în România sub comuniști și prigoana regimului împotriva familiei și la anii de exil din Elveția. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Sanda Budiş

Data apariției: 2012

ISBN: 978-973-463-181-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 408

Limbă: Română

Dimensiuni: 12x18,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: exil

 

Opinii editoriale

"Este o carte plină de detalii extraordinare. Numai finalul vi-l spun: „Actualmente ne cuprinde, pe toți, aerul defetismului. Dar nu este cumva un vânt de origine străină, anume infiltrat, difuzat și alimentat de vecini răuvoitori? N-am întâlnit niciun popor care -și ponegrească în așa hal neamul.  rog, vorbiți de bine. Aduceți pozitivul care  se întoarcă tot în bine. Hai  încercăm. Nu e de rău  spui mereu  e bine, nu-i așa?”."

29 ianuarie 2013, Omul care aduce cartea, ProTV - Dan C. Mihăilescu

"Cartea scrisă de către doamna Sanda Budiș – Fata tatei și mama fetei – a constituit pentru mine o lectură revelatoare pentru  mi-a dezvăluit un om cu o poveste minunată și care nu se teme  dea sfaturi și  arate unde greșim."

25 martie 2013, bookblog.ro - Andreea Chebac

"Fata tatei și mama fetei. Istoria unei vieți între România și Elveția este o carte construită în jurul celor mai semnificative momente din viața arhitectei care acum are 86 de ani. E povestea familiei sale, o poveste legată strâns de ceea ce s-a petrecut în România, din perioada interbelică până în zilele noastre. E o poveste a unei doamne care, chiar dacă a petrecut aproape 30 de ani în afară României, „a muncit pentru țară”. Dacă aici trebuia „-și ascundă mâinile pe sub masă”, acolo a putut  stea „la masă” și  discute de la egal la egal cu străinii și  ajute astfel România."

22 decembrie 2012, Suplimentul de cultură nr. 380 - Robert Bălan

„Ne-am întîlnit pe teren neutru. În Elveția. A venit la un spectacol al meu. M-a invitat la masă și, de cum ni s-au întâlnit ochii, am știut ... îmi era de foarte mult timp... dor de eaDa, de Sanda Budiș mi-a fost foarte dor încă înainte de a o cunoaște. Pentru  ea reprezintă o lume. O lume așezată, a valorilor, a credințelor, a temeinicului. Sanda Budiș este un fenomen. De vitalitate, de frumusețe. De putere. O admir și o iubesc pentru amestecul de inteligență, spiritualitate și sensibilitate. Pentru umorul ei. Pentru clasa și rasa acestei adevărate Doamne. Pentru talentul ei. Pentru verticalitatea caracterului ei. Rar am întâlnit un român autentic ce își iubește țara cu atâta sfâșiere. Între Sanda Budiș și România este o poveste de dragoste cu năbădăiÎn prezența ei am un straniu sentiment de en famille. Sanda este o văpaie ce știe a trăi frumos până la capăt clipă. Privirea ei are putere de laser. Cuvintele rămândin păcate, doar cuvinte... Dar Sanda este o lecție vie. Despre cum se poate trăi și «arde» frumos și puternic. Azi, e mult mai tânără decât 90 la sută din generația tânără... care multe ar avea de învățat și de urmat de la un astfel de model uman.” 

Oana Pellea