TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Necredincioasa RA-AHA-NECRED-11-N-001
Necredincioasa
Vezi
galerie

Necredincioasa

de Ayaan Hirsi Ali

Id: #210916

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Viața mea
 

Descriere produs

Pe cât de neobișnuită și tulburătoare este povestea vieții lui Ayaan Hirsi Ali, pe atât este de exemplară. Născută într-o familie de păstori nomazi aparținând unuia dintre clanurile Somaliei și educată în spiritul unei credințe islamice stricte combinate cu superstiții ancestrale, Ayaan cunoaște nemijlocit realitățile tragice din țările în care și-a trăit copilăria, bântuite de sărăcie, războaie civile, corupție, conducători tiranici și tradiții barbare. În urma unei căsătorii impuse de tatăl său cu un bărbat pe care nici măcar nu-l cunoștea, evadează în Occident și primește cetățenie olandeză.


A fost, după cum mărturisește, ziua când s-a născut a doua oară, ca persoană care putea lua decizii cu privire la propria ei viață. A muncit ca să-și câștige existența, a studiat și s-a implicat în politică pentru a atrage atenția asupra destinului tragic al femeilor musulmane și a faliei create între societățile deschise occidentale și fanatismul islamic. Ca membră în Parlamentul Olandei, a devenit o voce distinctă, dar incomodă, fapt care i-a atras numeroase amenințări cu moartea și repudierea din partea familiei. A refuzat totuși tăcerea, deoarece – afirmă ea – „sunt lucruri care trebuie spuse și momente când a tăcea înseamnă să devii complicele nedreptății”. Fata confuză și îndoctrinată de odinioară a devenit astfel un critic acerb și curajos al unei religii rigide și nereformate, ale cărei manifestări sunt tolerate în Europa de un multiculturalism conciliant, dar înșelător, o religie în numele căreia se comit crime și care condamnă milioane de femei musulmane la suferință și înapoiere. 


Necredincioasa este o cronică admirabilă și emoționantă a acestei deveniri anevoioase, dar și o mărturie sinceră și onestă a unei autoare ce și-a câștigat celebritatea datorită destinului său excepțional.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ayaan Hirsi Ali

Traducător: Miruna Andriescu

Prefaţator: Christopher Hitchens

Data apariției: noiembrie 2022

Titlu original: Infidel

ISBN: 978-973-46-9207-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: curaj, curiozitate, destin, societate

Ayaan Hirsi Ali
Ayaan Hirsi Ali
Autor

Ayaan Hirsi Ali s-a născut în Somalia, a crescut în credința musulmană și și-a p...

vezi autor
Christopher Hitchens
Christopher Hitchens
Prefaţator

Christopher Hitchens (13 aprilie 1949 - 15 decembrie 2011) a fost scriitor, crit...

vezi autor