TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Autoportretul scriitorului ca alergător de cursă lungă PO-HAM-ASCADC-09-N-001
Autoportretul scriitorului ca alergător de cursă lungă
Vezi
galerie

Autoportretul scriitorului ca alergător de cursă lungă

de Haruki Murakami

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #204285

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Autoportretul scriitorului  alergător de cursă lungă (2007) este un volum compus din fragmente de jurnal adaptate, eseuri mai vechi și amintiri, pe un ton neașteptat de vesel și totuși intimîn care autorul își concentrează atenția asupra unui subiect deosebit: alergarea pe distanțe foarte lungi, un stil de viață pe care Murakami însuși l-a adoptat. Este un subiect radical diferit de cele cu care cititorii fideli s-au obișnuit pană acum, lipsit de tentele fabuloase sau suprarealiste. Este, dimpotrivă, o carte despre încrâncenarea extremă a unui spirit uman care își înfrânge slăbiciunile sistematic și își exersează voință dincolo de culmile bănuite.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Haruki Murakami

Traducător: Iuliana Oprina

Data apariției: 2009

Titlu original: Hashiru koto ni tsuite kataru toki ni boku no kataru koto

ISBN: 978-973-46-1556-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Am început să citesc acest volum de memorii din curiozitate. Eram curios să văd ce poate spune un scriitor celebru despre alergat, despre acest sport singuratic care ocupă un rol destul de ciudat în b......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Autoportretul scriitorului ca alergator de cursa lunga de Haruki Murakami aduce o mare  surpriza: un autor disciplinat, riguros, care se construieste pe sine, se urmareste pe durata unui an (august 2005-octombrie 2006). Alergatul de cursa lunga descris minutios este o alegorie prin care autorul isi analizeaza propria disciplina, necesara in actul scrisului. Este o carte compusa din notatii, ele configureaza biografia interioara ce se desluseste printre atatea alergari intre maratoane si calatorii, intre conferinte si cursuri.
Ce afla nou cititorul despre Haruki Murakami? Multe – o disciplina severa, asumarea constienta a profesiei de scriitor ca act de suferinta si vointa, tot asa cum alergatul nu este privit ca hobby ci o fortare a limitelor, exploatarea tututor resurselor fizice. Este o carte despre trup, suflet si spirit, ca si despre legatura dintre ele. Scriitorul japonez da aici o lectie discreta despre ce inseamna conditia de scriitor si mai ales despre conditiile dure ce asigura succesul."

nr. 51-52, 2010, România literară - Elisabeta Lasconi

"«Majoritatea lucrurilor pe care le stiu despre scris le-am invatat alergind in fiecare dimineata». Si e de inteles: fondistul nostru are o temeinicie nipona, masurabila in minim 260 km alergati cu bucurie in fiecare luna (prin Japonia, Hawaii, Cambridge, Boston sau New York) si cel putin un maraton pe an, lucruri care, cu putin joc asociativ, trimit si la munca romancierului.

Umorul si fair play-ul scriitorului, alaturi de fraza lui directa si vioaie, te fac sa zburzi prin paginile cartii si sa te simti la sfirsit ca dupa un jogging onest, intr-o dimineata frumoasa si desteapta.«Daca duceti o viata atit de sanatoasa, nu o sa ajungeti la un moment dat sa nu mai puteti scrie?» – il intreaba uneori lumea pe Murakami. Sanatatea poate fi insa mai narcotica decit orice viciu rimbaldian. Sa vedeti dereglare a simturilor dupa un maraton pe canicula sau un ultramaraton de 100 km (cazuri reale, ambele)!"

nr. 328, Dilema Veche - Claudiu Constantinescu

"Autoportretul scriitorului ca alergator de cursa lunga e o carte mult mai buna decit reuseste sa o prezinte aceasta cronica. E o carte simpla, vioaie, onesta si plina de farmec. Ca toate cartile lui Murakami, lasa impresia ca e scrisa cu o enorma usurinta – spre deosebire de celelalte insa, ea dezvaluie ca lucrurile nu stau tocmai asa. E o carte despre curajul de a-ti asuma conditia si de a-ti forta limitele. O carte de folos pentru oricine, dar mai ales pentru cei care viseaza sa devina scriitori."

nr. 180, 2010, Tribuna - Mihai Mateiu

"Autoportretul scriitorului... este o explicatie plina de gratie pe care Murakami o ofera pentru multe dintre ideile obsedante din scrierile anterioare, redata prin abilitatea sa caracteristica de a face conexiuni neasteptate. Alergarea se poate rezuma intr-adevar la a pune un picior in fata altuia pe pamint, dar, cum deseori este cazul in opera autorului, obiectele terestre au tendinta de a-si lua zborul.” 

New York Sun

"Autoportretul... este o carte sincera si vesela, scrisa pe un ton liber, cu digresiuni intamplatoare – la fel ca improvizatiile de jazz. La final nu poti ramane decat fermecat de simplitatea, de gratia neafectata a lui Murakami.” 

The Observer

"Minunat scrisa si plina de aforisme uimitoare... Oricine apreciaza perseverenta va fi incantat de acest volum.”

San Antonio Express-News
Haruki Murakami
Haruki Murakami
Autor

Unul dintre cei mai populari scriitori japonezi contemporani, Haruki Murakami s-...

vezi autor