TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
30000 km prin SUA 1935-1936 TE-NIC-30KPS1-14-N-001
30000 km prin SUA 1935-1936
Vezi
galerie

30000 km prin SUA 1935-1936

de Nicolae Cornățeanu

Id: #243990

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Descoperirea continentului american la 12 octombrie 1492 de către italianul genovez, navigator, Cristofor Columb, sub pavilion portughez, prin debarcarea pe insula Watling, astăzi San Salvador, a fost receptată ca un eveniment crucial în evoluția economică și socială a omenirii întregi de pe planeta Pământ. Dar atunci, crezând că au ajuns în Indii, Columb și navigatorii săi și-au văzut de ale lor. În secolele ce au urmat însă, vechile continente și în special Europa au realizat că era o lume nouă, care se arată așa prin particularitățile reliefului, climei; prin fizicul și modul de viață al băștinașilor. Bogățiile găsite acolo de către navigatorii acelui timp au stârnit interesul și lăcomia regilor și împăraților, dar mai ales speranța  oamenilor în nevoi și cu aspirații la un trai mai bun. Așa a început popularea continentului miraculos, care a progresat lent până către sfârșitul secolului al XVIII-lea, din cauza dificultăților de transport maritim pe distanțe neobișnuit de mari pentru acel timp. Evoluția și frământările sociale care au. urmat în lume, au determinat o intensă populare a continentului; prin acțiuni de organizare statală și plasarea cetățeanului în sfera drepturilor naturale, culminând cu "Declarația de Independență", la 4 iulie 1776, în urma căreia a fost ales primul președinte al Uniunii Statelor Americane (USA), George Washington (1732-1799).

După înfăptuirea istorică a formării statului american, evoluția economico-socială a înregistrat un progres uimitor, prin organizarea administrativă, încurajarea inițiativei private cu sprijin de stat; dar mai ales prin ingeniozitatea curajoasă a cetățenilor care erau fericiți să constate că noul stat este patria lor, dăruind toate capacitățile pentru bunăstare. Criza economică din Europa de la sfârșitul secolului al XIX-lea (1891-1895), perioadele de foamete repetate, culminând cu aceea din Irlanda și creșterea explozivă a populației din Asia, au determinat un aflux puternic de colonizare a continentului american, încât pe la sfârșitul secolului al XIX-lea există o populație de aproape 100 de milioane locuitori. Fenomenul în sine a fost uluitor; emigranții au fost încorporați în liniște și au trecut imediat la muncă grea, construind o țară ce a surprins total lumea veche.

Oameni din toate țările, de toate felurile, vizitau America pentru a cunoaște miracolul și a dobândi o experiență folositoare țării și persoanei lor. Astfel, încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea, America devenea obiectivul cel mai interesant de studiu economico- social, ca sursă de inspirație pentru progresul dorit de țările vechilor continente. Personalități importante și persoane obscure au vizitat America și au scris materiale de toate tipurile despre cele cunoscute pe noul continent.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Nicolae Cornățeanu

Data apariției: 2014

ISBN: 978-973-9140-80-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 158

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Ştefan