TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cad castane din castani. Amintiri de ieri şi azi PO-EBV-CCDCAD-14-N-001
Cad castane din castani. Amintiri de ieri şi azi
Vezi
galerie

Cad castane din castani. Amintiri de ieri şi azi

de Emil Brumaru, Veronica D. Niculescu

Titlu apărut în colecția Ego-Grafii la Polirom

Id: #238762

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volumul grupează tematic un amplu dialog între Emil Brumaru şi Veronica D. Niculescu publicat iniţial în rubrica „Diabloguri” din Suplimentul de cultură. Se vorbeşte despre viaţă, despre moarte, sînt depănate amintiri, sînt analizate traume din copilărie şi mai recente, dar şi momente emoţionante din viaţa celor doi. Peste toate acestea planează mereu literatura – uneori direct, vizînd autori, opere şi personaje, alteori indirect, ca un liant între diversele teme abordate.

Cad castane din castani debordează de sensibilitatea caracteristică autorilor, iar dispoziţia ludică cu care ne-au obişnuit deja transformă subiectele de discuţie într-un joc.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Emil Brumaru, Veronica D. Niculescu

Data apariției: noiembrie 2014

ISBN: 978-973-46-5025-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 12x18,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: copilărie, moarte, umor

 

Opinii editoriale

„În decembrie 2007, Emil Brumaru strecura dintr-odată într-unul dintre comentariile sale pe blogul meu, cînd erau în toi cine ştie ce discuţii nevinovate despre paiaţe, sobe sau pagini: «Şi de aici o să trec la altceva... Cred că ar fi interesantă o carte cu viaţa, atît cît poate fi ea destăinuită, a doi oameni de vîrste diferite... De gîndit». Am rîs ca de o ghiduşie şi, cu siguranţă, nu m-am gîndit la nici o carte. Peste o lună, iarăşi: «Şi revin la ideea scrierii unei cărţi, aşa, în unda întîmplării... neforţînd nimic... Carte pe care deja am început să o scriem, îţi atrag, cu viclenie, atenţia!». Şi atunci comentariul a zburat pe lîngă mine aproape neluat în seamă. Aceste două comentarii m-au frapat abia acum, la recitirea dialogurilor noastre adunate laolaltă. A trebuit să treacă nişte ani ca să pricep şi eu că, probabil, din poveştile noastre intersectate şi decupate apoi sub formă de rubrică de revistă chiar crescuse pe neştiute o carte.”

Veronica D. Niculescu
Emil Brumaru
Emil Brumaru
Autor

Emil Brumaru unul dintre cei mai importanţi poeţi români contemporani, s-a născu...

vezi autor
Veronica D. Niculescu
Veronica D. Niculescu
Autor

Veronica D. Niculescu (n. 1968) este scriitoare și traducătoare. A publicat volu...

vezi autor