TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ştiu un om întru Hristos SO-IER-TUONHS-13-N-001
Ştiu un om întru Hristos
Vezi
galerie

Ştiu un om întru Hristos

de Mitrop. Ierótheos Vlachos al Nafpaktosului

Id: #239508

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Stareţul Sofronie, isihastul şi teologul
 

Descriere produs

Unul din părinţii cu care Dumnezeu ne-a învrednicit a fi contemporani este Mitropolitul Ierótheos al Nafpaktosului. Ucenic al unora din cei mai mari stareţi ai zilelor noastre şi, prin urmare, purtător al multora din darurile acestora – dintre care îi numim pe Părintele Paisie Aghioritul, Efrem Katunakiotul, Ioannis Romanidis şi, nu în ultimul rând, cel pe care Mitropolitul l-a iubit cel mai mult, Stareţul Sofronie de la Essex – Înalt-Preasfinţitul Ierótheos a fost dăruit de Dumnezeu cu harul de a preda omului de astăzi o tradiţie veche de veacuri, în cuvinte simple, dar precise, limpezi şi pline de însuflare.


De aceea, cu mare bucurie vă anunţăm că una din cărţile sale cele mai importante, la care Mitropolitul a muncit nu mai puţin de treizeci de ani, a fost reeditată de curând la Editura Sophia, în traducerea Părintelui Teofan (Munteanu): Ştiu un om întru Hristos. Stareţul Sofronie, isihastul şi theologul.


Am numit importantă această lucrare din mai multe puncte de vedere. Primul, deoarece cuprinde un portret inedit al Stareţului Sofronie de la Essex, care se desprinde întâi dintr-o analiză teologică amănunţită a operei sale, apoi din cuvintele pe care i le-a adresat ca sfaturi de-a lungul vremii, pe parcursul a mai bine de cincisprezece ani, cuvinte consemnate de Mitropolit, aşa cum mărturiseşte, sub forma în care s-a alcătuit Patericul, imediat după ce i-au fost adresate şi întipărite pe pământul inimii sale... 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mitrop. Ierótheos Vlachos al Nafpaktosului

Traducător: Teofan Munteanu

Data apariției: 2013

ISBN: 978-973-136-374-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 440

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Sophia

Teme: creștinism, ortodoxism