TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
First Ladies CV-RGT-FLDLER-12-N-001
First Ladies
Vezi
galerie

First Ladies

de Régine Torrent

Titlu apărut în colecția Femei celebre la Curtea Veche

Id: #209056

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
De la Eleanor Roosevelt la Hillary Clinton
 

Descriere produs

First Ladies, de la Eleanor Roosevelt la Hillary Clinton, carte apărută în 2006, prezintă figurile a unsprezece Prime Doamne din istoria secolului XX american. First Lady nu are un statut legal definit de Constituție, ea nu dispune de un buget de stat, ea reprezintă latura personală a președinției. Rolul ei comportă obligații oficiale, aspecte sociale, ea este gazda cea mai prestigioasă din lume.

 

De la Eleanor Roosevelt la Hillary Clinton, unsprezece soții de președinți vin, fiecare cu stilul ei, la Casa Albă. Eleanor cea întreprinzătoare declanșează adevărate incendii politice, coboară în minele de cărbuni, împarte bancnote de cinci dolari șomerilor. Bess Truman corectează discursurile soțului ei, Mamie Eisenhower impune culoarea roz în America de după război, Jacqueline Kennedy restaurează Casa Albă, Lynda Bird Johnson plantează flori pe marginea autostrăzilor, Pat Nixon citește Cărticica Roșie înainte de a se duce în vizită la chinezi, Betty Ford protejează artele pentru a învinge prejudecățile rasiale. Rosalynn Carter participă la ședințele de guvern, Nancy Reagan îi elimină unul câte unul pe colaboratorii lui Ronald, Barbara Bush se angajează într-un program de alfabetizare.

 

Hillary Rodham Clinton dă rolului său o dimensiune politică. Pentru întâia oară, First Lady ocupă o încăpere vecină cu Biroul Oval, în aripa de vest a Casei Albe. După opt ani de misiuni neplătite, competențele sale politice i-au adus recunoștința națională. Este prima soţie de preşedinte desemnată prin vot în Senat, prima femeie aleasă în statul New York, realeasă cu 67% din voturi, în 7 noiembrie 2006.

 

First Ladies sunt modele şi inspiratoare pentru mai recentele Prime Doamne din Europa de Est, încă nedeprinse cu sarcinile rolului, într-un regim democratic.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Régine Torrent

Traducător: Olimpia Coroamă

Data apariției: 2012

Titlu original: First Ladies: D’Eleanor Roosevelt à Hillary Clinton

ISBN: 978-606-588-144-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,7×22,6 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: curiozitate, feminism