TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel PO-IOD-AFRRPM-16-N-001
Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel
Vezi
galerie

Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel

de Ion Dichiseanu

Titlu apărut în colecția Hors Collection la Polirom

Id: #243833

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

La jumătatea anilor ’60, Ion Dichiseanu o cunoaște la Festivalul de Film de la Beirut pe Săra Montiel, actrită și cintăreată celebră în acea vreme, și se indrăgosteste de ea la prima vedere. După puțin timp, cînd Săra ajunge la București pentru a susține o serie de concerte, vrea să-l intilnească. Așa începe povestea lor de iubire. Ea rămine o perioadă în România și îl însoțește peste tot, în restaurantele și cluburile din București, la teatru sau la filmări, dar și în excursii prin tară. Cînd primește propunerea de a jucă într-un nou film, Săra pleacă în Spania și cere că rolul principal masculin să-i fie dat lui Dichiseanu. Cum insă discuțiile actorului cu autoritătile române se prelungesc, cei doi nu se mai văd timp de opt ani... 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ion Dichiseanu

Data apariției: martie 2016

ISBN: 978-973-46-5921-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire

 

Opinii editoriale

„Confesiunea maestrului pendulează între amintiri de la filmări, unde a cunoscut celebrităţi ale vremii, şi această mare întîlnire care i-a schimbat viaţa. Dacă ne gîndim bine, nu i-a schimbat atît viaţa, cît sufletul. Impresionantă în relaţia celor doi – dar mai ales în felul în care a trăit Ion Dichiseanu această relaţie – este nevoia lui de a o privi pe Sara nu ca pe un star, ci pur şi simplu ca pe un om care, un timp, i-a fost alături. Iată de ce povestea lor nu poate fi comparată nici cu nopţile nebune de amor petrecute de celebra cîntăreaţă cu Ernest Hemingway, nici cu relaţia cu «rebelul fără cauză» James Dean, nici cu povestea ei cu Severo Ochoa, omul de ştiinţă spaniol de reputaţie internaţională, deţinătorul Premiului Nobel, sau cu actorul italian Giancarlo del Duca-Viola. Cartea lui Ion Dichiseanu este de fapt o scrisoare de dragoste. Nu un e-mail. Nu un SMS. E scrisă de mînă, pusă într-un plic cu timbru şi expediată în tolba poştaşului.”

Laurenţiu Damian

„Traiam ceva ca un miraj. Topiti unul dupa altul, nu vedeam si nu auzeam nimic, eram doar noi doi. Ca doi adolescenti... Nu am putut uita nici o clipa aceasta dragoste nebuneasca si, asa cum s-a si dovedit, imposibila.”

Ion Dichiseanu