TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Arta bucătăriei sovietice CV-AVB-ABSOPD-14-N-001
Vezi
galerie

Arta bucătăriei sovietice

de Anya Von Bremzen

Titlu apărut în colecția Apetit la Curtea Veche

Id: #239335

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
O poveste despre mâncare și nostalgie
 

Descriere produs

Deschizând uşa bucătăriei sale, Anya von Bremzen reuşeşte să se întoarcă în propriul trecut, când comunismul se servea uneori cu porumb şi caviar, alteori cu pâine goală şi gloanţe. Deşi, la o primă vedere, pare a fi vorba despre o colecţie de reţete tradiţionale, Arta bucătăriei sovietice îşi dovedeşte valoarea memorialistică în momentul în care scriitoarea începe să asocieze diversele perioade istorice (războiul civil, comunismul) cu anumite feluri de mâncare. Astfel, plăcinta lui Lenin sau pâinea de mălai pentru Hruşciov devin metafore pentru starea statului sovietic, iar arta de a găti se confundă cu aceea de a povesti.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Anya Von Bremzen

Traducător: Cornelia Dumitru

Data apariției: noiembrie 2014

Titlu original: Mastering the Art of Soviet Cooking: A Memoir of Food and Longing

ISBN: 978-606-588-768-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: comunism, război

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,După cele 10 cărţi de literatură, 10 autobiografii ale unor femei remarcabile. De la experienţa de război a unei femei anonime din Berlin până la autobiografia legendei jazz-ului Billie Holliday. I......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Von Bremzen ştie cum să spună o poveste — e incisivă, amuzantă, mereu prezentă.

Chicago Tribune

Este privirea dulce-amară a unei inimi sensibile, îndreptată — prin mâncare — asupra istoriei sovietice.

Los Angeles Times

O saga despre cum e să creşti într-un stat-superputere, întotdeauna la limita înfometării… e vie şi sfâşietoare.“

Time

Genială… O biografie cu suflet şi o reflexie a culturii sovietice (şi a celei americane).

Philadelphia Inquirer