TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Poezii (Macedonski) CO-ALM-POEZIM-15-N-001
Poezii (Macedonski)
Vezi
galerie

Poezii (Macedonski)

de Alexandru Macedonski

Titlu apărut în colecția Bibliografie școlară la Corint

Id: #243301

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Al. Macedonski este întâiul nostru poet modern prin triumful conştiinţei poeziei asupra poeziei: cu el se deschide o lungă ceartă între conştiinţă şi poezie…

Macedonski, cel dântâi, se îndoieşte de poezie, o pune la încercare, o caută; geniul lui înfloreşte nu în siguranţă de sine, ci în nesiguranţă, nu cunoscând poezia, ci căutând-o. Lirica lui Macedonski e o imensă tensiune a spiritului, refuzând ceea ce i se dă şi tânjind după ceea ce i se refuză […]. Pentru cel dintâi poet modern, poezia nu mai este o certitudine, ci un miraj.”

Nicolae Manolescu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alexandru Macedonski

Data apariției: 2015

ISBN: 978-606-8668-72-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 128

Dimensiuni: 13x20 cm

Limbă: Română

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

 

Opinii editoriale

„Alexandru Macedonski a înălţat unul din cele mai însemnate monumente poetice ale limbii noastre. Originalitatea lui incontestabilă, îndrăzneala concepţiilor şi atitudinilor lui, farmecul cântecului său, când jubilând de bucurie, când dulce şi melancolic, forţa şi fecunditatea imaginaţiei sale, armonia savantă a lirei pe care o înstruna, nenumăratele-i iniţiative poetice care şi-au găsit atâţi imitatori şi continuatori, toate acestea fac din Macedonski unul dintre cei mai mari poeţi ai literaturii române. Alături de Grigore Alexandrescu, de Alecsandri, de Eminescu şi Coşbuc, Macedonski este unul din clasicii noştri, adică unul dintre poeţii care, pornind de la experienţele fundamentale ale sufletului omenesc, au atins în cântecul lor armonia şi plenitudinea, făurind modele durabile pentru întreaga creaţie ulterioară şi opere către care sufletului îi place să se întoarcă.”

Tudor Vianu
Alexandru Macedonski
Alexandru Macedonski
Autor

Alexandru Macedonski (1854-1920) poet, prozator, drama­turg şi publicist, fondat...

vezi autor