TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Maus GA-ARS-MAUPUS-12-N-001
Vezi
galerie

Maus

de Art Spiegelman

Id: #231261

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Povestea unui supravieţuitor
 

Descriere produs

Maus este prima bandă desenată care a primit un Premiu Pulitzer (în 1992)

 

Maus. Povestea unui supravieţuitor de Art Spiegelman este, pe bună dreptate şi din capul locului, o carte fără precedent. Un roman grafic complex, apărut în două volume, la care autorul a lucrat în total treisprezece ani.


Volumul este structurat pe două planuri: pe de o parte, unul real, care prezintă relaţia dintre tată (Vladek) şi fiu (Art); iar, pe de altă parte, planul poveştii relatate de Vladek. Curios este că Spiegelman îşi scrie şi-şi desenează romanul în faţa cititorului, dându-i astfel un aspect metabiografic.


Este povestea vieţii lui Vladek, tatăl autorului, evreu polonez care trăieşte ororile Holocaustului şi ajunge, împreună cu soţia sa Anja, în cel mai cumplit loc: Auschwitz. Detaliile povestirii, dublate de cele ale desenelor, sunt de-a dreptul impresionante.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Art Spiegelman

Ilustrator: Art Spiegelman

Traducător: Cristian Neagoe

Data apariției: mai 2012

Titlu original: Maus: A Survivor’s Tale

ISBN: 9786067104028

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 296

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x24 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Grafic Art

Teme: Al Doilea Război Mondial, nazism, război, supraviețuire

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,Despre (re)găsirea drumului în viață, acceptarea identității, împăcarea cu trecutul, spargerea barierelor şi despre supraviețuire, pur şi simplu....“

citește mai mult
Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Despre nazism și holocaust, ca și despre comunism și gulaguri s-au scris atât de multe cărți încât nu te mai simți în stare, fizic și psihic, să mai citești ceva. Decât, poate, dacă este altceva.......“

citește mai mult
Bianca Ioan Bianca Ioan

,,De două ori pe lună, redacția revistei Semne Bune vine în vizită pe Cartepedia și îți recomandă cele mai interesante lecturi pe care poți pune mâna. ...“

citește mai mult
Vlad Zver Vlad Zver

,,Art Spiegelman reușește să creeze o povestire și o atmosferă greu de uitat despre un subiect considerat deja vetust de mulți dintre cititorii secolului XXI. Maus-ul lui Spiegelman este de milioane de......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Maus rememorează experienţa din timpul Holocaustului a tatălui lui Spiegelman - îi urmăreşte povestea de la perioada de tinereţe petrecută în Polonia antebelică până la prizonieratul de la Auschwitz. «Povestea supravieţuitorului» care rezultă este una clară, fără înflorituri..."

Independent

Cea mai emoţionantă şi plină de succes povestire despre Holocaust care s-a scris până acum."

Wall Street Journal

Supravieţuirea unei familii, evadarea miraculoasă şi încarcerarea sunt experienţe pe care mulţi ar dori să le uite cu orice preţ. Când o familie ajunge la limita subzistenţei, încrederea şi trădarea capătă dimensiuni fără precedent. În tradiţia lui Esop şi Orwell, cartea reuşeşte să şocheze şi să transmită un puternic ecou al unui subiect foarte bine documentat. O carte puternică şi emoţionantă, fără să recurgă la sentimentalisme..."

Time Out

O izbândă tăcută, emoţionantă şi simplă - imposibil de descris cu precizie şi imposibil de realizat altfel decât într-o bandă desenată."

Washington Post

Povestea unui supraviețuitor al Auschwitzului desenată de fiul său în alb-negru, povestea unei distanțe inimaginabile între generații, povestea unui artist chinuit de aspirațiile sale.

„La Spiegelman, naziştii sunt pisici, evreii şoareci, polonezii porci şi americani câini. Toţi sunt înspăimântător de umani." apreciază The Timesuimitorul roman grafic al lui Art Spiegelman, desenat pe parcursul a 13 ani și premiat în 1992 cu premiul Pulitzer, stabilind astfel statutul de artă/literatură pentru ignoratele ”comic books” (mai ales în lumea academică). Prezentând povestea lui Vladek Spiegelman, evreu polonez care reușește să supraviețuiască Holocaustului, Art își prezintă, de asemenea, povestea de artist chinuit de întrebări despre familia sa, despre ororile nazismului, dar și de veșnica problemă a distanței dintre generații. Luându-i interviuri tatălui său cu scopul de a-i transforma povestea în benzi desenate, Artie se folosește de acest pretext pentru a crea un roman autobiografic, cu scopuri terapeutice.

Amintiri grafice și emoții tari în non-culori - Alice Teodorescu - bookblog.ro

La Spiegelman, naziştii sunt pisici, evreii şoareci, polonezii porci şi americani câini. Toţi sunt înspăimântător de umani.

The Times
Art Spiegelman
Art Spiegelman
Autor, ilustrator

Art Spiegelman (n. 1948) este un mit al benzii desenate moderne. În anii '60, a...

vezi autor