TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Persepolis (Vol. 2) 9786067105377
Persepolis (Vol. 2)
Vezi
galerie

Persepolis (Vol. 2)

de Marjane Satrapi

Id: #240892

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„O carte de un farmec nebun. La sfârşit, ţi-e greu să-ţi iei rămas-bun.“ - The New York Times Book Review


Considerat un must-read nu doar pentru pasionaţii de romane grafice, Persepolis a făcut milioane de „victime” în rândurile cititiorilor din toată lumea, autobiografia lui Satrapi primind deopotrivă premii pentru calităţile artistice şi pentru umărul pus la lupta antifundamentalistă.

 

Persepolis este revizitarea, la persoana întâi, a copilăriei pe care Marjane Satrapi şi-a petrecut-o la Teheran, într-o familie cu convingeri de stânga, implicată în mişcări politice încă de dinainte de Revoluţia Iraniană. Urmează, repovestit prin prisma propriei experienţe, conflictul dintre Irak şi Iran, anii petrecuţi la liceu în Viena revenirea în Iran şi plecarea definitivă în Franţa, toate episoadele alcătuind, puse cap la cap, un bildungsroman. Vălul care acoperă, de regulă, sensibilele chestiuni legate de politică, religie şi istorie se ridică în cartea autoarei stabilite în Franţa pentru a face loc multor nuanţe de gri camuflate în imagini exclusiv alb/negru.

 

Dincolo de privirea de insider pe care o aruncă în „măruntaiele" unei lumi conflictuale, Persepolis (de)construieşte în cele aproape 400 de pagini o altă dimensiune familiarizată cu tabuul: condiţia femeii în lumea islamică. Fără să cadă în păcatul tezismului, Satrapi găseşte fomula perfectă între episoadele dramatice, umorul (de cele mai multe ori negru) şi analiza socială, fără să neglijeze ritmul poveştii.

 

Persepolis este autobioagrafia alb-negru a lui Marjane Satrapi, traversând graniţele dintre culturi cu luciditate şi simţul umorului.


Inclus în toate listele de „lecturi obligatorii" când vine vorba de romane grafice, Persepolis s-a vândut în peste două milioane de exemplare şi a fost de mai multe ori premiat la prestigiosul Festival de Benzi Desenate de la Angoulême (Franţa), iar în Spania a fost recompensat pentru mesajul antifundamentalist. Transformat într-un lungmetraj de animaţie, ai cărui coregizori au fost chiar Satrapi şi artistul Vincent Paronnaud, Persepolis a primit în 2007 Premiul Juriului la Cannes, fiind nominalizat şi la Oscaruri.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marjane Satrapi

Traducător: Mihaela Dobrescu

Data apariției: decembrie 2023

Titlu original: Persepolis

ISBN: 9786067105377

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Grafic Art

Teme: conflict, umor

 

Din blogul Cartepedia

Gabriela Macsim Gabriela Macsim

,,În cel de-al doilea volum al romanului Persepolis, Marjane Satrapi își ilustrează întoarcerea în Iran după o cădere continuă de câteva luni în străinătate. Marjane suferă o dezamăgire în dragoste, în......“

citește mai mult
Gabriela Macsim Gabriela Macsim

,,Marjane Satrapi reușește să aducă în discuție cu ușurință niște teme delicate ale realității contemporane, pe care din păcate nu le conștientizăm destul. Primul volum al autobiografiei sale, realizat......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Memoriile unei maturizări în Iranul revoluţionar, Persepolis aruncă o privire fără egal într-un mod de viaţă aproape necunoscut şi greu accesibil. Satrapi a ales să-şi spună remarcabila poveste într-o minunată carte de benzi desenate, unică şi indispensabilă. Îşi lasă o senzaţie ciudată, ca şi când ai citi un mesaj trimis într-o sticlă de un naufragiat.

Time

O carte de un farmec nebun. Vocea lui Satrapi, la fel ca şi grafica, nu fac decât să comunice, asemenea unei scrisori primite de la un prieten, un prieten minunat în cazul de faţă: onest, plin de voinţă, amuzant, tandru, impulsiv. La sfârşit, ţi-e greu să-ţi iei rămas bun.

The New York Times Book Review
Marjane Satrapi
Marjane Satrapi
Autor

Marjane Satrapi (n. 1969, în Iran) şi-a petrecut copilăria în Teheranul de dinai...

vezi autor