TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bazele anatomiei artistice CA-KNF-BAZEAA-14-N-001
Bazele anatomiei artistice
Vezi
galerie

Bazele anatomiei artistice

de Kőnig Frigyes

Titlu apărut în colecția Micul atelier la Casa

Id: #238096

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Anatomia artistică se bazează pe cunoştinţe specifice despre organismul uman, ea fiind o ştiinţă care studiază structura, funcţionarea şi aspectul corpului uman. Pentru surprinderea în detaliu a corpului uman, în poziţie statică sau în mişcare, este necesară cunoaşterea amănunţită a anatomiei acestuia, de aceea în această carte sunt descrise, din perspectiva artistului, sistemul osos şi cel muscular. Orice studiu începe cu examinarea în detaliu a diferitelor părţi ale corpului, avându-se la bază cunoaşterea scheletului uman. 

Cititorilor li se dezvăluie, pas cu pas, tainele realizării unei lucrări de anatomie artistică: cum se obţine proporţia corectă dintre detalii, în ce constă perspectiva, când este necesară tehnica umbririi, de ce este indicat să apelăm pentru început la studiul unor organisme mai simple. 

La finalul cărţii este ataşat un mic dicţionar de termeni anatomici, care constituie un real ajutor pentru cei care doresc să înţeleagă şi să se iniţieze în anatomia artistică. 

Cartea profesorului Frigyes König subliniază, o dată în plus, actualitatea nedezminţită a cunoaşterii bazelor anatomiei artistice în orice sistem educaţional de tip umanist (...) nu se poate ajunge la esenţe, la formule magice, la un limbaj personalizat şi epurat stilistic pâna la abstracţie, deci până la limita lui materială, dacă mecanismele interioare ale formei nu sunt perfect stăpânite. 

Lecţiile de anatomie artistică continuă să fie un mijloc privilegiat de a pătrunde şi de a înţelege cum funcţionează această capodoperă a naturii care este corpul uman. Este una dintre ideile majore pentru care pledează convingator şi paginile cărţii pe care tocmai o deschideţi. (Dr. Ramona Novicov, critic de artă



Alte titluri pentru KőnigFrigyes (autor):
Perspectiva (2014) ,
Compoziția (2017) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Kőnig Frigyes

Data apariției: 2014

ISBN: 9786068527208

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 124

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Casa

Teme: pasiune