TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Inventar Antik VE-AAS-INVENA-16-N-001
Inventar Antik
Vezi
galerie

Id: #245496

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Inventar Antik își propune prezentarea creației unuia dintre actorii principali ai artei contemporane românești, a cărui activitate acoperă deja mai bine de patru decenii. Cartea nu dorește să fie o monografie artistică clasică, canonizatoare, ci, dimpotrivă, structura ei își propune să împrumute aspecte inspirate din practicile artistului.

În ultimii ani, Alexandru Antik a abordat, în mod sistematic, problema memoriei și a reconstituirii: multe dintre lucrările sale au fost realizate în genuri efemere (acțiuni, performance, instalații), care adesea nu au fost documentate corespunzător sau analizate de către critica de artă în momentul realizării lor.

Astfel, autorul lor se confruntă cu dificultatea prezentării și, adesea, a reconstituirii contextului în care lucrările au fost realizate și, nu în ultimul rând, a intențiilor care le-au dat naștere. Pornind de la această realitate, capitolul central al volumului (Inventar 1975-2015) este o prezentare cronologică realizată de către autorul însuși, al evenimentelor, lucrărilor și contextelor care au marcat creația sa. Acest Inventar constituie, astfel, un fel de „ante-monografie” pusă la dispoziția specialiștilor, dar și a publicului larg, și care deschide calea spre noi interpretări.
Această contextualizare este aprofundată de amplul interviu realizat de Sebestyén György Székely.

Câteva reflecții despre lucrările lui Alexandru Antik din perioada anilor 1980-1990), critici din diferite generații, care, cu mai multe ocazii, s-au ocupat de creația artistului. Aceste texte au fost scrise, insă, având la bază lectura Inventarului. 



Alte titluri pentru AlexandruAntik (autor):
Articole, interviuri, studii (2019) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Sebestyen Gyorgy Szekely, Alexandru Antik

Data apariției: 2016

ISBN: 978-606-864-251-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 21x27 cm

Hârtie: Lux

Editura: Vellant

 

Opinii editoriale

„Materia nu este un material supus în artă”

Diana Marincu