TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Colorând griul. Colouring the Grey VE-CON-COGCTG-11-N-001
Colorând griul. Colouring the Grey
Vezi
galerie

Colorând griul. Colouring the Grey

de Cosmin Năsui

Id: #228898

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Colorând griul/Colouring the grey este rezultatul a cinci ani de căutare, documentare, monitorizare şi promovare a celui de-al doilea val de artişti contemporani emergenţi din România, aşa cum îi numeşte curatorul proiectului, Cosmin Năsui, în prezentarea volumului. Pornind de la succesul şcolii realiste a griurilor din Europa de Est, proiectul îşi propune să inventarieze, să comenteze şi să pună în context opera a şapte artişti contemporani români care au abordat griul în lucrările lor: Ana Maria Micu, Dragoş Burlacu, Francisc Chiuariu, Cătălin Petrişor, Bogdan Raţă, Aurel Tar, Bela Zoltan.


Griul poate fi considerat o caracteristică a artei contemporane româneşti, precum şi o culoare de tranziţie de la comunism la capitalism, o stare de spirit dominată de confuzie, un simbol al întregii societăţi, în căutarea identităţii. Această preferinţă denotă o alegere justificată în contextul în care arta contemporană are şi un rol antropologic, devenind astfel un rezervor de  amintiri, o arhivă şi un refugiu prin care istoria vorbeşte şi artiştii se implică activ în societate.


Proiectul Colorând griul – Al doilea val de artiști contemporani emergenți români („Colouring the Grey. Second wave of Romanian contemporary emerging artists") a fost selectat în cadrul secţiunii Special Programs a celei de-a patra ediții a Bienalei Internaționale de Artă Contemporană de la Moscova (22.09-30.10.2011), de către curatorul Peter Weibel și comisarul Joseph Backstein.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cosmin Năsui

Data apariției: 2011

ISBN: 978-973-1984-71-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Engleză, Română

Dimensiuni: 12x29,7 cm

Hârtie: Lux

Editura: Vellant