TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Shoe Dog PU-PHK-SHDMCN-16-N-001
Vezi
galerie

Shoe Dog

de Phil Knight

Id: #246877

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Memoriile creatorului Nike
 

Descriere produs

Knight povesteşte despre numeroasele riscuri cu care s-a confruntat, despre eșecurile zdrobitoare, despre concurenții nemiloși, despre numărul mare de sceptici, dușmani și bancheri ostili, dar și despre numeroasele sale triumfuri emoționante și reveniri spectaculoase. Dar mai presus de toate, Knight evocă relațiile fundamentale, care au constituit inima și sufletul Nike, cu fostul său antrenor de atletism, irascibilul și charismaticul Bill Bowerman, și cu primii săi angajați, un grup pestriț de neadaptați și savanți, care a devenit rapid o frăție în centrul căreia se afla swoosh.


Împreună, valorificând puterea electrizantă a unei viziuni îndrăznețe și o credință împărtășită în puterea mântuitoare, transformatoare a sportului, au creat un brand și o cultură care a schimbat totul.


Unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din lume, Phil Knight este fondatorul Nike, Inc. A fost CEO al companiei din 1964 până în 2004 și președinte al consiliului de administrație până în 2016. Trăiește în Oregon împreună cu soția lui, Penny.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Phil Knight

Traducător: Louis Ulrich

Data apariției: noiembrie 2016

Titlu original: Shoe Dog

ISBN: 978-606-722-226-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 504

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

Teme: curiozitate, succes

 

Opinii editoriale

„Shoe Dog este o incredibilă poveste americană despre noroc, curaj, știință și alchimia magică dintre câteva personaje excentrice care s-au reunit pentru a construi Nike. Faptul că s-a întâmplat așa ceva este un miracol deoarece, după cum am aflat din cartea de față, deși suntem o națiune ce proslăvește spiritul întreprinzător, excelăm și în zădărnicirea lui. Lecțiile pe care ni le dă Phil Knight cu privire la antreprenoriat și la obstacolele cu care se confruntă un om care încearcă să creeze ceva sunt inestimabile. Paginile pe care le-am îndoit sunt prea numeroase pentru a le menționa.

Abraham Verghese, autor al cărții „Cutting for Stone”, bestseller New York Times

Îl știam pe Phil Knight de când eram copil, dar nu l-am cunoscut cu adevărat până când n-am deschis această carte minunată, uimitoare, intimă. Lucru valabil și pentru Nike. Am purtat cu mândrie echipamentul produs de ei, dar nu mi-am dat seama că în spatele fiecărui swoosh stătea o saga remarcabilă despre inovație, supraviețuire și triumf. Sinceră, amuzantă, plină de suspans, elaborată – aceasta este o carte de memorii pentru cei ce iubesc sportul, dar mai presus de toate este o carte de memorii pentru cei ce iubesc autobiografiile.

Andre Agassi, autor al cărții „Open”, bestseller New York Times

„Shoe Dog este călătoria unui erou extraordinar, o epopee despre credință, hotărâre fără pereche, excelență, eșec, triumf, înțelepciune câștigată cu greu și iubire. Faptul că Nike există, e pur și simplu un miracol. Am terminat ultima propoziție plină de admirație, inspirată și recunoscătoare pentru experiență.

Lisa Genova, autoare a cărților „Still Alice” și „Inside the O'Briens”, best-selleruri New York Times

O odisee emoționantă, extrem de amuzantă, din care înveți multe despre inovație și creativitate. Phil Knight ne aduce înapoi la momentul în care s-a născut swoosh, își reamintește cum, la început, implora băncile reticente să-i împrumute bani, cum a strâns o echipă de neadaptați excentrici, dar geniali, cum au muncit împreună pentru a construi ceva unic, care a dus la o schimbare de paradigmă. O inspirație pentru oricine are un vis neconvențional.

Michael Spence, câștigător al Premiului Nobel pentru Economie