TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Iraţional în mod previzibil PU-DAA-INMPFA-10-N-001
Vezi
galerie

Iraţional în mod previzibil

de Dan Ariely

Id: #227606

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Forţele ascunse care ne influenţează deciziile
 

Descriere produs

Suntem cu toţii mult mai puţin raţionali decât presupune teoria economică standard. În plus, aceste manifestări iraţionale de care noi dăm dovadă nu sunt nici întâmplătoare, nici absurde. Ele sunt sistematice şi, din moment ce le repetăm iar şi iar, sunt previzibile.


Prin urmare, nu vi s‑ar părea logic să modificăm teoria economică standard, s‑o scoatem din spaţiul psihologiei naive (care adesea pică proba gândirii raţionale, a introspecţiei şi – cel mai important – a unei atente examinări empirice)?


Exact acesta este lucrul pe care încearcă să‑l realizeze domeniul în formare al economiei comportamentale – precum şi cartea de faţă, ca mică parte din acest demers.” - Dan Ariely





extinde
 

Detalii produs

Autor: Dan Ariely

Traducător: Smaranda Nistor

Data apariției: iunie 2010

Titlu original: Predictably Irrational: The Hidden Forces That Shape Our Decisions

ISBN: 978-973-1931-37-1

Copertă: Paperback

Număr pagini: 424

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

Teme: identitate, succes

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Opinii editoriale

O carte splendidă, care te şi pune pe gânduri, te şi amuză, vorbind despre o mulţime de lucruri: începând cu forţa remediilor placebo şi terminând cu plăcerile unui pahar de Pepsi. Ariely dă în vileag festele subtile, dar redutabile, pe care ni le joacă propria minte şi ne arată cum putem să nu ne lăsăm păcăliţi.


Jerome Groopman, profesor, Facultatea de Medicină Harvard

Dan Ariely este un geniu al înţelegerii comportamentului uman. Niciun economist nu reuşeşte mai bine să dea la iveală şi să explice raţiunile ascunse ale alegerilor noastre bizare, pe piaţă şi în afara ei. Iraţional în mod previzibil ne va remodela, o dată pentru totdeauna, felul în care vedem lumea şi pe noi înşine.

James Surowiecki, autorul cărţii The Wisdom of Crowds

„Iraţional în mod previzibil este nebunesc de originală. Ne arată de ce – mult mai adesea decât ne place să recunoaştem – oamenii fac greşeli prosteşti, uneori dezastruoase. Ariely nu doar că ne oferă o lectură fascinantă, ci ne face şi mult mai înţelepţi.

George Akerlof, laureat al Premiului Nobel pentru economie în 2001 şi profesor de economie la University of California, Berkeley

Cu tolba plină de experimente isteţe, idei interesante şi anecdote încântătoare, Dan Ariely este un ghid înţelept şi amuzant în înţelegerea metehnelor, a erorilor şi a gafelor comise de oameni în luarea deciziilor de zi cu zi.

Daniel Gilbert, profesor de psihologie la Harvard University
Dan Ariely
Dan Ariely
Autor

Dan Ariely este profesor la Catedra James B. Duke de Psihologie și Economie Comp...

vezi autor