TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Despre inegalitate PU-JKG-DESPRI-16-N-001
Despre inegalitate
Vezi
galerie

Despre inegalitate

de James K. Galbraith

Id: #245911

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Despre Inegalitate face parte din Co-lecția de economie, un proiect al Editurii Publica susținut de Unicredit Bank

Ce înseamnă „inegalitate economică”? Cum este măsurată aceasta? De ce ar trebui să ne pese? De ce a crescut inegalitatea în Statele Unite? Este creșterea inegalității o trăsătură inevitabilă a capitalismului? Ce ar trebui să facem în legătură cu aceasta?

Despre Inegalitate preia aceste întrebări și, într-un limbaj simplu și clar, aduce în actualitate una dintre cele mai aprinse dezbateri economice și politice ale generației noastre. Economistul american James K. Galbraith se folosește de rezultatele ultimelor sale cercetări legate de inegalitate și explică acest concept într-un mod pe care îl poate înțelege oricine. Autorul îi introduce pe cititori în domeniul inegalității economice vorbind pe larg despre originile filosofice și teoretice ale acestui termen, despre varietatea de concepte folosite pe scară largă, despre indicatorii empirici și despre avantajele și dezavantajele acestora. 

Prin intermediul acestei cărți, James K. Galbraith lansează teorii moderne despre cauzele și efectele creșterii inegalității din întreaga lume și propune o serie de măsuri politice.

 

Despre Inegalitate 

• furnizează un ghid cuprinzător și clar al uneia dintre cele mai stringente probleme din ultimul timp, bazat pe o investigație originală a creșterii inegalității pe glob;

• introduce cititorii în problematica importantă a inegalității economice, un subiect fierbinte al alegerilor prezidențiale din SUA, din acest an;

• oferă rezultatele unei analizei originale, remarcabile, într-un mod ușor de înțeles de către oricine, chiar și de cei care nu au pregătire economică.

extinde
 

Detalii produs

Autor: James K. Galbraith

Traducător: Robert Dobre

Data apariției: septembrie 2016

ISBN: 978-606-722-210-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 249

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

 

Opinii editoriale

Inegalitatea socială și economică are mai multe forme, însă economiștii tind să fie interesați de studiul formelor sale de plată, venit și avere și de efectele pozitive sau negative ale acestora asupra performanțelor unui sistem economic. Te invităm să citești această carte și să descoperi teoriile economice privind indicatorii și cauzele majore ale distribuției inegalității, pentru a înțelege mai bine ce ne rezervă viitorul economic.


UniCredit Bank