TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Aventurile lui Tom Sawyer GM-MAT-AVELTS-11-N-001
Aventurile lui Tom Sawyer
Vezi
galerie

Aventurile lui Tom Sawyer

de Mark Twain

Titlu apărut în colecția Literatură universală - Biblioteca pentru copii la Gramar, Mondoro

Id: #226591

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Aventurile lui Tom Sawyer (în engleză The Adventures Of Tom Sawyer) este un roman scris de Mark Twain și apărut în anul 1876. Este o lucrare considerată ca literatură pentru copii, dar este citit cu plăcere și de unii adulți. Din cauza jargonului folosit de autor, romanul după publicație inițial a fost pus în America pe lista cărților interzise.

Copilul orfan Thomas Sawyer este crescut împreună cu fratele său vitreg, Sid, și verișoara Mary de mătușa Polly în satul american „St Petersburg” de pe malul fluviului Mississippi, denumire fictivă a orașului natal al autorului - HannibalMissouri. În roman apar și Huckleberry Finn, un prieten de-al lui Tom, sclavul negru, Jim, precum și Joe Indianul, un răufăcător căutat de autorități. Sid e un copil "model", îl pârăște cu fiecare ocazie pe fratele său neastâmpărat Tom. Acesta chiulește de la școală, ducându-se la scăldat, se bate cu alți copii și se împrietenește cu Huckleberry Finn, un vagabond al cărui tată este un bețiv.

Tom, în peripețiile sale, este în căutare de comori. Cu această ocazie este martorul unei crime comise în cimitir, crimă comisă de Joe Indianul. În cele din urmă, după multe peripeţii primejdioase, Tom îl găseşte pe Joe Indianul într-o peșteră. Cu ajutorul lui, răufăcătorul este prins de autorități, iar Tom este sărbătorit ca erou.

Autorul prezintă cu simpatie, înțelegere și umor aventurile personjului său principal, povestire care îl face pe cititor să-și reamintească de zilele fericite și fără griji ale copilăriei sale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mark Twain

Traducător: Andreea Şeler

Data apariției: martie 2011

Titlu original: The Adventures of Tom Sawyer

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 232

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Gramar, Mondoro

Teme: aventură

Mark Twain
Mark Twain
Autor

Mark Twain (pseudonimul lui Samuel Taylor Clemens) s-a născut pe 30 noiembrie 18...

vezi autor