Rusia. O ecuație complicată

Valentin Derevlean
Valentin Derevlean 20 Iulie, 2023
2545

Armand Goșu pare unul dintre cei mai competenți analiști români când vine vorba de istoria recentă a spațiului ex-sovietic. Bine documentat, atent la nuanțe, înzestrat cu o cultură generală bogată, bun cunoscător al mediilor politice, diplomatice, dar și jurnalistice rusești, Armand Goșu poate să ofere unui cititor oricând o analiză și o contextualizare bogat informate despre Rusia, țările baltice, Republica Moldova, Armenia, Georgia, Ucraina sau Belarus.

Faptul că acest volum e alcătuit dintr-o serie de interviuri oferite de autor de prin 2017 până în 2021, organizate acum tematic, devine cu atât mai important cu cât putem să ne dăm seama de cât de pertinente erau analizele lui Armand Goșu privind politica și, mai ales, influența rusească în zonă înainte de declanșarea invaziei din Ucraina. Și trebuie spus că volumul este extrem de actual și bine informat, orice cititor care nu știe prea multe despre politica și diplomația europeană și est-europeană din ultimii ani va descoperi o bogăție de informații și își va creiona cât de cât o imagine corectă despre ceea ce s-a întâmplat cu Rusia lui Putin în ultima vreme, pariurile și riscurile rusești din politica externă și influența lor asupra vecinilor.

Pe mine m-a bucurat să pot citi un asemenea volum scris de un autor român. Vor urma cât de curând posibil și celelalte cărți ale sale.

Rusia, o ecuație complicată
Rusia, o ecuație complicată
Armand Goşu
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram