Misteriosul caz Christie

Ioana Middlebrook
Ioana Middlebrook 22 Noiembrie, 2022
383

Universul Agatha Christie este mare, foarte mare, cu zeci de romane și povestiri. Cărțile sale încă sunt printre cele mai căutate lecturi, chiar și la zeci de ani de la publicare. De ce? Pentru că sunt antrenante, misterioase și captivante. Și chiar dacă mulți au citit-o pe Agatha, puțini știu cine a fost scriitoarea din spatele peniței. Romanul de față este o variantă ficționalizată a cine ar fi fost Agatha în spatele ușilor închise.

Misteriosul caz Christie nu îi țese însă întreaga viață, asta o face chiar scriitoarea însăși în Autobiografia ei, ci se focalizează pe unsprezece zile din viața britanicei. Hmm, asta chiar e interesant, nu-i așa? Ei bine, Nina de Gramont nu alege la întâmplare unsprezece zile, ci ne îndreaptă atenția asupra acelor zile în care Agatha a dispărut fără urmă. Această dispariție este cu atât mai neobișnuită cu cât celebra scriitoare nu a explicat niciodată unde a fost și ce a făcut în acele unsprezece zile, oridecâteori fiind întrebată răspunzând cu un simplu Nu îmi amintesc.

Mi-a plăcut cartea, m-a prins repede în mrejele ei, fascinându-mă prin simplul fapt că face parte din universul Agathei Christie. Ceea ce m-a surpris a fost faptul că volumul nu este doar despre dispariția scriitoarei, ci este combinat cu povestea de viață a lui Nan, care vă spun de pe acum că nu a fost una ușoară. Multe dintre pasajele ce o vizează pe aceasta din urmă sunt emoționante și chiar tulburătoare, venind în contrast cu statutul ei de amantă.

Cred că fanii Agathei Christie nu au cum să rateze o așa oportunitate de a intra în culisele unei dispariții despre care încă se vorbește și astăzi. Viața Agathei devine un mister, iar cartea ia forma unei povestiri polițiste captivante, cu un final cu adevărat spectaculos. Avem chiar și o moarte suspectă, ba chiar două, cât și un detectiv ce o găsește destul de repede pe celebra scriitoare, dar care nu o duce înapoi acasă imediat, totul complicându-se mai ceva ca un caz de-al lui Hercule Poirot.

Citiți cartea dacă sunteți fani Agatha Christie sau dacă sunteți în căutarea unei lecturi antrenante, misterioase, cu iz emoțional, glamouroasă, savuroasă și extrem de captivantă.

Misteriosul caz Christie
Misteriosul caz Christie
Nina de Gramont
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram