Fata care s-a jucat cu focul

Diana Floarea
Diana Floarea 07 Iunie, 2022
365

Dacă ai citit Bărbați care urăsc femeile și crezi că acela a fost un roman polițist bun, pregătește-te pentru al doilea volum al seriei care, cu siguranță, te va face să privești în gol la final.

Ne-am bucurat cu toții pentru felul în care lucrurile s-au aranjat în finalul volumului anterior, acum a venit vremea să ne cunoaștem protagoniștii mai în detaliu și, bineînțeles, să mai dezgropăm niște secrete, căci, până la urmă care-i treaba cu Lisbeth și cu felul acesta ciudat al ei de a fi?

În timp ce Mikael întâlnește un cuplu de oameni extraordinari care îi dezvăluie un subiect de senzație pentru revista sa, Lisbeth încearcă să își găsească locul odată întoarsă din vacanța extravagantă pe care și-a făcut-o cadou după întâmplările din volumul anterior. Însă asasinarea bruscă a noului ei tutore și a celor doi parteneri ai lui Mikael fac lucrurile să o ia razna și un deget acuzator se întoarce către Lisbeth, făcând legături neașteptate între aceasta, un spital de boli mintale, serviciile secrete suedeze, traficul ilegal de carne vie și agenți secreți ruși.

Lisbeth este o persoană extraordinară, un haker de excepție, cu o minte fantastică și o personalitate puternică, în alte circumstanțe viața ei ar fi fost una senzațională, în cel mai bun sens al cuvântului. A avut însă ghinionul de a se naște în locul, momentul și din părinții nepotriviți. A fost încă din fragedă pruncie nedreptățită și trădată de tot ce înseamnă autorități ale statului, medici, oameni care ar fi trebuit să o protejeze și astfel se transformă această trupă de comando în carne vie. Nedreptățile și trădările se țin lanț în jurul lui Lisbeth, iar când lupți împotriva întregii lumi este imposibil să ieși învingător, nu? 

În stilul deja consacrat Larsson abordează teme sociale foarte sensibile și dureroase, scoțând la iveală secrete care ar fi putu deranja multe persoane influente. Cititorii romanelor sale au speculat la un moment dat faptul că însăși acest stil de a spune adevăruri dureroase, ascunse în spatele ficțiunii din romanele sale, i-ar fi adus sfârșitul.


Fata care s-a jucat cu focul (Vol. 2)
Fata care s-a jucat cu focul (Vol. 2)
Stieg Larsson
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram