TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Walter Thirring

Prof univ. dr. Walter Thirring, născut în 1927 la Viena, este unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi contemporani ai fizicii teoretice. Activitate didactică şi de cercetare la Dublin, Glasgow, Göttingen, Zürich (în 1951-1952, bursier UNESCO la Academia Tehnică Autonomă – ETH), Berna, Princeton, la MIT (Massachusetts Institute of Technology), Washington şi Geneva (director al Departamentului Teoretic la laboratorul european pentru fizica particulelor elementare — CERN în anii 1969-1971). A fost colaborator al lui Schrödinger, Heisenberg, Einstein şi Pauli. Şi-a luat doctoratul în Filosofie de la vârsta de 22 de ani.

Este autor a peste 200 de lucrări ştiinţifice, distins cu numeroase premii internaţionale: medalia Eötvös (1969), premiul Erwin Schrödinger (1969), medalia Max Planck (1969),Doctor honoris causa al Universităţii Commenius din Bratislava (1991), premiul Henri Poincaré al Asociaţiei Internaţionale de Fizică Matematică (2000).

Walter Thirring este pasionat de muzică, în special de orgă şi de compoziţie. În anul 2008, a publicat un volum de memorii, Lust am Forschen: Lebensweg und Begegnungen (Plăcere în cercetare. Itinerar biografic şi întâlniri), însoţit de un CD cu compoziţii proprii.