TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Vernor Vinge
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Vernor Vinge s-a născut în 1944 în Waukesha, Wisconsin, și provine dintr-o familie de geografi, fiind fascinat încă din copilărie de știință și calculatoare. Licențiat în informatică, a fost profesor de matematică și IT la Universitatea de Stat din San Diego până în anul 2000, când s-a dedicat exclusiv carierei literare. A devenit faimos în Statele Unite cât și în afară pentru teoria lui care prevede singularitatea.

A debutat cu texte SF în 1966, dar a devenit cunoscut abia în 1981, după publicarea nuvelei True Names. Această și următoarele două romane, The Peace War (1984) și Marooned in Realtime (1986), au subliniat interesul sau față de singularitatea tehnologică.

În cariera sa a câștigat cinci premii Hugo, dintre care trei pentru romanele sale Foc în Adânc (1993), Adâncurile cerului (2000) și pentru La Capătul curcubeului (2007). Nuvelele Fast Times at Fairmont High (2002) și The Cookie Monster (2003) au fost onorate cu aceeași distincție.

Vernor Vinge a fost căsătorit cu scriitoarea de science fiction Joan D. Vinge, de două ori câștigatoare a Premiului Hugo.