TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Sylvia Marcos
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Sylvia Marcos este o cercetătoare universitară de renume internaţional, susţinătoare a unei viziuni antihegemonice în epistemologia critică feministă, înstudiile religiilor şi etnoistoria mezoamericană şi în drepturile femeilor din mişcările indigene.

A predat ca profesoară invitată la universităţile UNAM Mexico, Amherst, Claremont, Columbia, Drew, Harvard, Ljubljana etc. Directoare a Centrului de Cercetări Psihoetnologice, Cuernavaca, Mexic, fondatoare a seminarului permanent de Antropologie şi Gen al Institutului de Investigaţii Antropologice al UNAM Mexico, membră a comitetului director al Asociaţiei Latino-Americane pentru Studiile Religiilor, participantă şi organizatoare a numeroase întîlniri cu femeile indigene din Mexic şi America de Sud.


Printre cărţile sale: Enciclopedia Iberoamericana de Religiones, Vol.III: Religión y Genero (2004), Taken from the Lips: Gender and Eros in Mesoamerica (2006), Women in Indigenous Religions (2010),Cruzando fronteras: mujeres indígenas y feminismos abajo y a la izquierda (2010), Mujeres, Indígenas, Rebeldes,Zapatistas(2011).