TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Swami Shivananda
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Născut pe 8 septembrie 1887, în eminenta familie a sfântului Appayya Dikshitar și a altor renumiți sfinți și savanți, Shri Swami Shivananda a avut o înzestrare naturală pentru o viață dăruită studiului și practicii vedantice. La aceasta s-au adăugat o aspirație înnăscută de a-i sluji pe oameni și un sentiment firesc de unitate cu întreaga omenire.

Pasiunea sa de a sluji l-a atras către cariera medicală, și curând s-a îndreptat către locul în care a considerat că slujirea sa era ce mai necesară: Malaya. Anterior editase un jurnal pe tema sănătății și scrisese pe larg despre problemele de sănătate. A constatat că oamenii aveau nevoie în primul rând de informații corecte și a considerat că răspândirea acestei cunoașteri este misiunea sa.

În 1924 s-a stabilit în Rishikesh, a practicat o asceză intensă și a strălucit ca mare yoghin, sfânt, înțelept și jivanmukta

În 1932, Swami Shivananda a fondat un ashram, Shivanandashram. În 1936 a fost înființată Societatea Divine Life. În 1948 a fost înființată Academia Yoga Vedanta Forest. Răspândirea cunoașterii spirituale și insturirea oamenilor în yoga și vedanta au fost scopul și obiectivul acestora. În 1950 Swamiji a realizat un turneu în India și Ceylon. În 1953, el a convocat „Parlamentul Mondial al Religiilor”. Swamiji este autorul a peste 300 de lucrări și are discipoli în întreaga lume, aceștia fiind de toate naționalitățile, credințele și religiile. Pe 14 iulie 1963 Swamiji a intrat în starea de mahasamadhi.