TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Robert Burton

Robert Burton (1577-1640) a fost un cărturar englez care și-a desfășurat activitatea la Universitatea Oxford și a devenit cunoscut datorită lucrării Anatomia melancoliei, scrisă cu intenția manifestă de a se autovindeca prin scris de depresia care l-a afectat toată viață.
A trăit la Oxford, mai întâi că elev la Colegiul Brasenose, apoi că student la Christ Church. A studiat diverse materii. A fost numit vicar al bisericii St. Thomas din Oxford, în 1616. Burton era matematician și se ocupă ocazional cu astrologia. Foarte mulți scriitori care i-au urmat lui Burton au fost profund influențați de tratatul sau enorm, pe care criticii îl consideră „incantator”.
Teolog, astrolog, matematician și medic respectat, eruditul autor britanic a fost cea mai mare parte a vieții sale vicar la Universitatea din Oxford, etern învățat și student pierdut între tomurile bibliotecii Christ College. Fiind un demn urmaș al lui Hipocrat și Galenus și detinătorul unei minți sclipitoare, precum și al unei erudiții debordante, în spiritul umanist al epocii, Robert Burton (1577-1640) propune o utopie magistrală prin care dorește să vindece omenirea de flagelul melancoliei.