TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Pema Chödrön

Pe numele ei adevărat Deirdre Blomfield-Brown, Pema Chödrön s-a născut în 1936, la New York. A absolvit Universitatea California, Berkeley.

La vârsta de 35 de ani, Pema a făcut o călătorie în Alpii Francezi, unde l-a cunoscut pe maestrul Lama Chime Rinpoche, alături de care a studiat vreme de câţiva ani. În 1974, a devenit călugăriţă novice, iar primirea în Ordin a avut loc chiar în prezenţa lui Lama Chime, al XVI-lea Karmapa, sosit special în Anglia pentru acest eveniment. La cererea expresă a acestuia, Pema a fost acceptată pe deplin în Ordinul budist, ramura chineză, în 1981, la Hong Kong.

În 1984, ea s-a mutat la Cape Breton, Noua Scoţie, unde la solicitarea maes­trului Chögyam Trungpa Rinpoche avea să lucreze alături de călugări şi călugăriţe din Occident.

Pema a fost mereu interesată de instituirea unei tradiţii monahale budiste în Occident, continuând să-şi împărtăşească experienţa şi concepţiile. De asemenea, a devenit cunoscută şi ca autoare de cărţi.

Ulterior, Pema Chödrön a început să ţină cursuri în SUA şi Canada şi să-şi petreacă din ce în ce mai mult timp în cadrul unui program de retragere solitară, sub îndrumarea venerabilului Lama Dzigar Kongtrül Rinpoche.