TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Papus (Dr. Gerard Encausse)
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Papus este figura proeminentă a diferitelor organizații oculte și cercuri literare pariziene aflate la cumpăna secolelor XIX și XX. S-a născut în orașul La Coruna, în Spania, pe data de 13 iulie 1865, dar familia să se mută la Paris când acesta avea patru ani, educația să fiind una franceză.

Încă din tinerețe, Encausse își petrecea cea mai mare parte din timp la Biblioteca Națională studiind Cabala, Tarotul, științele magiei și alchimiei. Se alătură Societății Teozofice Franceze la scurt timp după înființarea acesteia de către Madame Blavatsky, în 1884 -1885, dar nu după mult timp se retrage fiindcă se împotrivea accentului pus de Societate pe ocultismul oriental. În 1888, el și prietenul său Lucien Chamuel înființează Librărie du Merveilleux și revista lunară L'Initiation, publicată până în 1914.

Urmează studii academice convenționale la Universitatea din Paris. Obține titlul de doctor în medicină în 1894, cu o lucrare despre anatomia filozofică. Deschide o clinică pe Rue Rodin, care s-a bucurat de succes.

În 1908, la Paris, Papus a organizat „Conferința Internațională Masonică", punând bazele unui Consiliu General Suprem al Riturilor Unite ale Masoneriei Antice și Primitive ale Marelui Orient al Franței". În 1913 este ales în funcția de Mare Hierofant (conducător internațional) al Ritului Antic și Primitiv Memphis-Mitzraim.

Când izbucnește Primul Război Mondial, Papus se înrolează în armata franceză, în corpul medical. În timp ce lucra într-un spital militar, se îmbolnăvește de tuberculoză și moare la 25 octombrie 1916, la vârsta de 51 de ani.

Printre operele sale se numără: Traité élémentaire de science occulte (1888), Le tarot des bohémiens (1889), Traité méthodique de science occulte (1891), Le tarot divinatoire (1909), Traité méthodique de magie pratique (1932) și Le science des nombres (1934), dintre care trei au fost editate de fiul său, Dr. Philippe Encausse.