TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Oana-Elena Buzincu
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Studii: Facultatea de Drept, Specializarea Drept, Universitatea de Vest din Timișoara (licență în științe juridice, 2014); Institutul Notarial Român (promoția 2014 - 2016); Studii universitare de masterat în cadrul Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Drept, Specializarea Carieră judiciară (2015 - 2016); Doctorand în cadrul Universității de Vest din Timișoara, Școala Doctorală a Facultății de Drept (2019).

Activitate profesională: Notar public; notar stagiar în cadrul Biroului Individual Notarial Adina Renate Motica (2015 - 2016). Numeroase stagii de practică, în cadrul secției penale a Tribunalului Timiș și al Parchetului militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara, Biroului Individual Notarial Adina Renate Motica, Avocatului Poporului – Timișoara, Institutului de Medicină legală – Timișoara, Judecătoriei Timișoara.

Publicații: Autoare și coautoare la următoarele publicații: Admiterea în notariat. Teste grilă și sinteze teoretice, Ed. Hamangiu, edițiile I-VIII, 2015-2022 (coautoare); Obligația legală de întreținere a copilului – o instituție cu incidentă în sfera dreptului civil și a celui penal - Revista de Dreptul Familiei nr. 2/2021 (coautoare); Reflexia interesului superior al minorului în acordul parental, Revista de Dreptul Familiei – Supliment 2021 (coautoare); Divorțul prin acordul soților dintr-o perspectivă istorică, trecut-prezent, Revista de Dreptul Familiei nr. 1/2021; De la excepțional la o aparentă normalitate în lumina Deciziei Curții Constituționale a României (CCR) nr.795/2020, Studii și Cercetări Juridice Europene – Conferință Internațională a Doctoranzilor în Drept 2021; Divorțul cu notar și fară judecător în România și Franța, Studii și Cercetări Juridice Europene – Conferința Internațională a Doctoranzilor în Drept 2020; Rolul acordului de voință al soților la desfacerea căsătoriei, Revista de Dreptul Familiei nr. 1/2020; Ipoteze speciale ce devin normalitate prin repetabilitatea lor în cadrul procedurii divorțului pe cale notarială, Analele Universității de Vest din Timișoara nr. 2/2018; Paralelismul înțelegerii și aplicării dispozițiilor Legii nr. 17/2014, între teorie și practică, Analele Universității de Vest din Timișoara nr. 1/2016 (coautoare).


Actualizat aprilie 2022