TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Joseph Fort Newton
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Povestea lui Joseph Fort Newton începe cu tatăl său, Lee Newton. Cu puțin înainte de încheierea războiului civil american, Lee este luat prizonier și dus într-un lagăr din Illinois. Devenise cu puțin timp înainte membru al Lojii Confederative Militare. În timp ce se află în lagăr, se îmbolnăvește foarte grav. Întrucât comandantul lagărului află că Lee era mason, l-a luat în propria casă pentru a-l îngriji; după ce s-a însănătoșit, l-a pus în libertate.

Tânărul Joseph Newton a aflat de acest gest plin de bunătate de la tatăl său. Acest lucru l-a impresionat atât de mult încât, imediat ce a ajuns la vârsta potrivită, a cerut să intre în Masonerie, devenind la 28 mai 1902 Maestru în Loja Prieteniei nr. 7, din Dixon, Illinois.

Joseph Fort Newton s-a născut la 21 iulie 1880, în Decatur, Texas (SUA). Termină cu succes Coe College în Iowa în anul 1912; în 1918 absolvă și Tufts College, iar în 1929, Temple University. Este hirotonisit ca preot baptist. Părăsește Biserica Poporului în 1908 și devine pastorul Bisericii Creștine Liberale din Cedar Rapids, Iowa. Acolo va rămâne până în 1916, când, odată cu izbucnirea "Marelui Război", acceptă chemarea de a prelua conducerea de la Templul Orașului din Londra, Anglia. În 1919 devine preotul Bisericii Paternității Divine din New York. Din 1925 până în 1930 se găsea la Biserica Sf. Iacob din Philadelphia, iar din 1938 se mută la Philadelphia. Moare în 24 ianuarie 1950.

Printre operele sale mai importante se numărăThe Builders (1914), The Men's House (1923) și autobiografia River of Years (1944).

Referindu-se la autorul acestei cărți, Henry Wilson Coil spunea: "Dr. Newton a fost un mason activ, care la cererea Marei Loji din Iowa a scris Constructorii, o carte care de atunci a fost înmânată fiecărui mason ajuns la gradul de Maestru. Astfel a ajuns cea mai cunoscută carte masonică a timpurilor moderne. Ea a fost tradusă în multe limbi și a cunoscut nenumărate ediții."

W. Highway a descris cartea într-un recent catalog drept "cea mai cuprinzătoare lucrare clasică din literatura masonică a tuturor timpurilor".