TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Matt Fitzgerald
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

În anii ’80, pe când era doar un adolescent din New Hampshire, Matt Fitzgerald urmărea reportajul ABC despre Ironman în fiecare an. Era deja un alergător de performanţă, începuse să practice sportul la vârsta de 11 ani, după ce alergase ultimul kilometru și jumătate din Maratonul de la Boston în 1983, alături de tatăl său (care, desigur, parcursese tot traseul). Adept al dezavantajaţilor sorţii, Matt îl susţinea pe Mark Allen.

În 1995, Matt s-a angajat ca redactor la revista Multisport fondată în Sausalito, California de către Bill Katovsky care, în urmă cu 12 ani, fondase revista Triathlete. Bill l-a angajat pe Matt în detrimentul unui singur alt candidat deoarece Matt știuse să răspundă la întrebarea Cine este Dave Scott, în timp ce celălalt candidat nu. Câteva luni mai târziu, Matt l-a întâlnit pe Mark Allen la Premiile Revistei Competitor Sports în San Diego, unde Mark a fost numit triatlonistul anului. Matt a fost entuziasmat ca o școlăriţă în prezenţa idolului său din copilărie.

În 2003 a fost publicată prima carte a lui Matt, un ghid de antrenament pentru triatlon. Mark Allen a semnat prefaţa. Până la acel moment, Matt construise deja o relaţie profesională și cu Dave Scott, care era sponsorizat de o companie de nutriţie sportivă pentru care Matt era consultant. Matt s-a bucurat de oportunitatea de a-l întreba pe Dave orice i-a trecut vreodată prin minte în timp ce cei doi și-au petrecut timpul împreună de câteva ori, la niște standuri expoziţionale. Această experienţă – care l-a făcut să fie un admirator la fel de mare al lui The Man precum era al lui Grip – i-a dat lui Matt ideea de a scrie povestea cursei incredibile dintre Dave Scott și Mark Allen.

În prezent, Matt locuiește în San Diego împreună cu soţia sa, Nataki, persoana pe care o admiră cel mai mult din lume.