TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Marion Zimmer Bradley

Marion Zimmer Bradley (1930–1999) a fost o prolifică autoare de romane fantasy, dintre care cele mai celebre fac parte din seriile Avalon (6 romane) şi Darkover (peste 30 de romane). A început să scrie la 19 ani, a vândut prima povestire la 22 de ani, iar în 1957 a publicat primul său roman,Falcons of Narabedla (Şoimii din Narabedla).

În 1965 a terminat studiile universitare şi s-a mutat în California. Primul ei copil, David Bradley, şi fratele ei, Paul Edwin Zimmer, sunt de asemenea autori de science-fiction şi fantasy.

Marion Zimmer Bradley a editat celebra serie de antologii Sword and Sorceress (21 de volume), care a încurajat povestirile cu eroine originale şi netradiţionale scrise de autori tineri şi neconsacraţi. De asemenea, a creat Darkover, o planetă colonizată de pământeni care a fost uitată şi unde puterile psi ale oamenilor s-au dezvoltat într-un grad neaşteptat. Prin Darkover a înfiinţat un univers pentru o serie de romane şi povestiri, la care s-au alăturat ulterior antologii cu povestiri ale altor autori. În 1966, Marion Zimmer Bradley a devenit co-fondatoare a Societăţii pentru Anacronism Creativ, iar în anul 2000 a primit postmortem Premiul World Fantasy pentru întreaga activitate.

În seria Avalon, care i-a adus celebritatea, este repovestită legenda despre Camelot şi cavalerii Mesei Rotunde, privită din punctul de vedere al lui Morgan şi Guinevere.