TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Jacqueline Susann

Jacqueline Susann, scriitoare americană, s-a născut pe 20 august 1918, în West Philadelphia, Pennsylvania. A fost o elevă eminentă și foarte inteligentă, având un IQ de 140. Nu a urmat însă studii universitare, optând, contrar dorinței familiei, pentru o carierș în actorie. Astfel, după ce a absolvit West Philadelphia High School în 1936, Jacqueline Susann s-a mutat la New York, unde i s-au oferit roluri minore, cele mai multe în piese de teatru. De-a lungul carierei sale în teatru, a jucat în 21 de piese.

La una dintre audiții îl cunoaște pe Irving Mansfield, care îi devine soț pe 2 aprilie 1939.

Deoarece nu a obținut succesul dorit ca actriță, Jacqueline Susann și-a îndreptat atenția spre dramaturgie, dar și de această dată fără a obține rezultatele dorite. În cele din urmă reușește să se afirme ca romancier. Primul ei roman, Valea Păpușilor (Valley of the Dolls), publicat în 1966, este una dintre cele mai bine vândute cărți din toate timpurile. Încă de la apariție a avut un succes incredibil, fiind vândută în peste 30 de milioane de exemplare în întreaga lume. Romanul a fost ecranizat într-o miniserie pentru televiziune și adaptat pentru marele ecran într-un film nominalizat la premiile Globul de Aur și Oscar.

Și cea de-a doua carte, The Love Machine, publicată în 1970, a devenit imediat un bestseller și a deținut această poziție timp de cinci luni. În 1973 apare și cel de-al treilea roman, Once is Not Enough, care s-a situat de asemenea în partea de sus a listei de bestselleruri, iar Jacqueline Susann a ajuns astfel să fie prima scriitoare care a avut trei romane consecutive ce au ajuns pe primul loc în topul bestsellerurilor din The New York Times.

Jacqueline Susann s-a stins din viață pe 21 septembrie 1974.