TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Ionel N. Sava

Ionel Nicu Sava este sociolog, conferențiar al Universității din București și profesor asociat al Academiei de Studii Economice. A obținut licența în sociologie (1993) și a urmat cursuri de specializare la Colegiul G.C. Marshall din Germania (1996). Și-a susținut doctoratul la Universitatea din București (1999) cu o teză privind tranziția economică și socială a Europei de Est. În 2001 a primit bursa „Manfred Wörner” a NATO pentru un proiect privind rolul asistenței externe în tranziția democratică a țărilor din Europa de Sud-Est. În 2002 a fost bursier Fulbright la Universitatea California din Los Angeles.

În paralel cu cariera academică, Ionel Nicu Sava a ocupat diverse funcții publice în ministerul de externe și al apărării. Între 2007 și 2011 a fost ambasador în Elveția și Liechtenstein.

Ionel Nicu Sava a publicat șase cărți și un număr de traduceri, capitole în cărți, studii și articole pe teme de sociologie, geopolitică, securitate. Între 2000-2007 a fost și director al Editurii Ziua. În 2001 a inițiat Masterul de studii internaționale și de securitate al Universității din București. Este membru în diverse organizații academice și profesionale din țară și străinătate.