TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Harville Hendrix
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Harville Hendrix este terapeut clinician, cunoscut la nivel global pentru lucrul terapeutic cu cuplurile. Absolvent al Mercer University din Macon, Georgia, în 1957, aceeași universitate i-a conferit titlul de doctor onorific în științe umaniste în anul 1989. El deține un doctorat în psihologie și religie, după ce a absolvit School of Divinity de la University of Chicago. În 1955, Dr. Hendrix a primit Premiul pentru Contribuții Remarcabile din partea Asociației Americane a Consilierilor Teologi . Harville Hendrix este membru onorific al American Association of Pastoral și a fost membru în cadrul American Group Psychotherapy Association and the International Transactional Analysis Association și membru al celui dintâi consiliu de conducere al Group Psychotherapy Foundation.

După o activitate de nouă ani la catedră, și-a înființat un cabinet particular. În urma divorțului survenit în 1975, s-a dedicat studiului relațiilor de cuplu pentru a înțelege mai bine cum a ajuns la divorț și pentru a caută elementele care stau la baza unei relații maritale de succes. Începând din anul 1977, a practicat terapia de cuplu, a susținut workshop-uri pe aceeași temă și a susținut conferințe publice despre relația maritală. În 1982 s-a căsătorit cu Helen LaKelly Hunt, iar împreună cu Helen a scris mai multe cărți despre relațiile umane fundamentale.

 

Cărți publicate (selectiv):

  • Primește iubirea pe care o dorești (publicată prima oară în 1988, prezentă pe lista bestsellerurilor publicată în New York Times), Editura Herald, 2015
  • Keeping the Love You Find (1993),
  • Dăruiește iubirea care vindecă (1997), Editura Herald, 2015
  • Making Marriage Simple: Ten Truths for Changing the Relationship You Have into the One You Want (2013).