TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Bear Grylls
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Bear Grylls și-a câștigat notorietatea ca maestru în arta supraviețuirii și ca aventurier iubitor de senzații tari. Pentru el, născut în 1974, aventura a început chiar în copilărie, în Insula Wight, când tatăl lui l-a învățat să urce pe munte și să navigheze. A luat de mic lecții de arte marțiale, apoi a fost timp de trei ani membru al Forțelor Speciale din Marea Britanie, în SAS 21. Și-a perfecționat astfel abilitățile datorită cărora va cuceri admirația a milioane de oameni. S-a numărat printre cei mai tineri alpiniști care au escaladat Muntele Everest. A cucerit vârful la 23 de ani, în 1998. A reușit circumnavigația Mării Britanii pe jet ski, în 30 de zile. A traversat Atlanticul de Nord într-o barcă pneumatică rigidă, proiectată chiar de el. A zburat cu paramotorul deasupra Munților Himalaya și a condus multe alte expediții periculoase, doborând recorduri. Ca fost membru al Forțelor Speciale din Marea Britanie, a primit titlul de comandant onorific în Marina Regală. Conduce în continuare expediții care își propun să doboare recorduri, în zone greu accesibile. Din acțiunile lui s-au strâns fonduri de peste 2,5 milioane de lire sterline pentru activități umanitare dedicate copiilor. În 2009, la 35 de ani, a devenit cel mai tânăr conducător al The Scout Association, din care fac parte 28 de milioane de cercetași din toată lumea.

A realizat numeroase emisiuni de televiziune care s-au bucurat de un succes răsunător în toată lumea, printre care Escape to the Legion la Channel 4. A făcut șapte sezoane din serialul Man vs Wild, care a avut miliarde de telespectatori, și Born Survivor, de asemenea una dintre cele mai vizionate emisiuni TV de gen din lume. Alte proiecte de televiziune la care a lucrat sunt Alive with Bear Grylls pe NBC (cel mai bun reality-show pentru categoria de vârstă 18-49 ani) și Bear Grylls: Escape from Hell și Bear Grylls: Extreme Survival Caught on Camera (Discovery).
A publicat cincisprezece volume, bestsellerul său cel mai cunoscut fiind Noroi, transpirație și lacrimi (Nemira, 2015), votat drept cea mai influentă carte în China în anul 2012. Printre celelalte cărți pe care le-a scris se numără True Grit, A Survival Guide For Life, Born Survivor, Living Wild, Great Outdoor Adventures, Facing Up, Facing the Frozen Ocean, To My Sons. A scris și șapte romane pentru copii care fac parte din seria Mission: Survival.

Locuiește împreună cu soția și cei trei fii într-o casă, la Londra, familia petrecând mult timp și în casa de pe o insuliță din Țara Galilor.