TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Gheorghiţă Ciocioi
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Gheorghiță Ciocioi (n. 11 noiembrie 1964Plopijudețul Teleorman) este un etnolog, publicist (membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România) și traducător român.

Doctor în filologie al Universității din București (cu o teză despre Jertfa zidirii în fondul baladesc nord și sud-dunărean. Corpusul baladei jertfei zidirii din spațiul slav sud-dunărean) și cu o specializare în antropologie culturală și folclor (Universitatea București), Gheorghiță Ciocioi este interesat, cu precădere, de spațiul etnologic și religios românesc, balcanic și slav (baladă, legendă, colind, hagiografie, mentalități, relațiile istorice dintre Patriarhia și Mitropolia de Târnovo și Țările Române, literatura medio-bulgară, cronica vieții religioase contemporane), publicând mai multe cărți, articole și traduceri (120 de titluri - din bulgară, medio-bulgară, rusă, franceză) pe tema dată.

În anii 2014-2015, a beneficiat, din partea Academiei Române, de o bursă de cercetare asupra baladei sud-dunărene (teren, arhive și biblioteci de la Sofia și Veliko Târnovo).