TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ George A. Akerlof
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

George A. Akerlof ar fi trebuit să fie, conform tradiţiei familiei, fizician sau chimist, ca fratele sau tatăl lui. Respectă tradiţia familiei într-o singură privinţă: a fost student la Yale (ca şi fratele său, Carl), şi predă la Berkeley, având stagii şi la diverse alte instituţii de renume, ca profesor sau angajat: London School of Economics, Harvard, Federal Reserve Bank.

În 1966 a scris „Piaţa de ţepe”, un studiu publicat abia peste 4 ani, în 1970: până atunci, revistele de specialitate consideraseră subiectul prea puţin important. Pentru acest studiu a primit Premiul Nobel în 2001, alături de Michael Spence şi Joseph Stiglitz, pentru contribuţia la elaborarea teoriei pieţelor cu informaţie asimetrică.

E recunoscut, de asemenea, pentru rolul jucat în elaborarea economiei behavioriste. A scris nenumărate studii şi articole, cele mai importante fiind incluse în Cartea de poveşti a unui economist (1984). A mai publicat, doi ani mai târziu, Efficiency Wage Models of the Labor Market, scrisă împreună cu soţia lui, Janet Yellen, Explorations in Pragmatic Economics (2005) şi Animal Spirits, în colaborare cu Robert J. Shiller, în 2009.