TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Eric Ambler

Eric Ambler (1909-1998), prozator britanic, e considerat unul dintre pionierii thrillerului politic. O temă recurentă în romanele sale de spionaj este cea a amatorului care ajunge, fără voia lui, printre criminali înrăiţi sau printre spioni şi care, în ciuda lipsei de experienţă, trebuie să găsească o soluţie pentru a rezolva o intrigă cu repercusiuni politice complicate. 
Ambler a publicat 19 romane sub numele său şi a mai scris alte câteva cărţi sub pseudonimul Eliot Reed. În tinereţe a jucat pe scenele music hall-urilor, a urmat cursuri de inginerie la London University, a scris piese de avangardă şi a fost, pentru o vreme, directorul unei agenţii de publicitate londoneze. Multe dintre romanele sale au fost ecranizate: printre ele, Topkapi (1964), o adaptare după Lumina zilei (1962), a fost un succes comercial, iar primul film din celebra serie Pantera roz a apărut ca o parodie a acestei pelicule. 
Ambler a câştigat, ca romancier, câteva premii prestigioase, printre care Pumnalul de Aur şi Pumnalul de Diamant, din partea British Crime Writers Association, şi Premiul Edgar acordat de The Mystery Writers of America. În 1981 a devenit Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic. 
Epitaf pentru un spion (1938) consacră reţeta de succes a lui Ambler, în care un personaj inocent este acuzat de spionaj şi e prins în mijlocul unei încleştări între două blocuri politice adverse. Romanul a fost ecranizat în 1944 sub titlul Hotel Réserve, cu James Mason şi Lucie Mannheim în distribuţie. 
Printre titlurile cunoscute ale lui Ambler se numără şi The Dark Frontier (1936), Un sicriu pentru Dimitrios (1939), Journey into Fear (1940), Judgment on Deltchev (1951), Passage of Arms (1959), A Kind of Anger (1964), The Levanter (1972), Doctor Figo (1974), The Care of Time (1981). Memoriile sale au apărut, în 1981, sub titlul Here Lies Eric Ambler.