TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Dominique Rueff

Dominique Rueff, doctor în medicină, pionier francez în tratamentele nutriționiste, autor al bestseller-ului Biblia împotriva îmbătrânirii, renumit oncolog și fondator al „Asociației pentru Dezvoltarea Nutriției Ortomoleculare”, este unul dintre deschizătorii de drum ai acestui tip de medicină. Este specialist în Medicină generală. Și-a făcut studiile medicale la Spitalul Universitar CHU Cochin; teza – în 1973. A urmat apoi studii de homeopatie și acupunctură la Societatea Medicală de Bioterapie și Asociația Franceză de Acupunctură (Spitalul St Jacques, Paris). În perioada 1983-1985 a urmat studii universitare de oncologie la Bobigny, cu profesorul Lucien Israël. Diplomă universitară în oncologie obținută în 1985. Și tot în 1985 a creat asociația „Oncologie și medicină holistică”, ce oferă educație oncologică pentru medicii generaliști.

Dezvoltă în Franța conceptul de nutriție ortomoleculară și participă în 1988 la crearea de asociații de cercetare în prevenție, micronutrienți și terapie nutrițională. În 1991, a creat „Asociația pentru Dezvoltarea Medicinei Ortomoleculare” (ADMO), care a devenit în 1994 „Asociația pentru Dezvoltarea Nutriției Ortomoleculare” (ADNO). Se instalează la Cannes în 1988, ca generalist cu orientare spre oncologie, terapie nutrițională și medicină anti-îmbătrânire și integrativă. A fost profesor asociat (homeopatie, terapie nutrițională) la Facultatea de Medicină din Marsilia și vicepreşedinte al „Societății de medicină și fiziologie a îmbătrânirii” (SFMPV, Paris) pe care a înființat-o în 2003, împreună cu dr. Christophe de Jaeger.

Din anul 2003 este un colaborator constant al „Centrului Medical European pentru Sănătate şi Longevitate” (CEMESAL), devenit ulterior Institutul Jasmin, iar din 2010 este Președintele Chronimed, grup de cercetare care a reunit în jurul laureatului Nobel – profesorul Luc Montagnier –medici, biologi si alți specialişti interesați să intensifice schimbul de experiență cu privire la căutarea originii bolilor cronice. Se numără de asemenea printre experții cei mai apreciați ai revistei trimestriale Anti-Age Magazine.