TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Dariusz Sośnicki

Dariusz Sośnicki (n. 1969, Kalisz) este poet şi redactor. A studiat filosofia la Universitatea „Adam Mickiewicz” din Poznań. A publicat opt volume de poezie. Versurile sale şi exegezele literare au apărut în numeroase reviste şi antologii, fiind traduse şi în alte limbi. Este laureat, printre altele, al Premiului „Vremea Culturii” pentru cel mai bun debut al anului 1994, nominalizat la Premiul Paszport „Polityki” (Paşaportul revistei „Polityka”) pentru volumul Symetria / Simetria.

A fost redactor al revistei de artă „Już jest jutro” / „Este deja mâine” (1990–1994) şi al bisăptămânalului literar „Nowy Nurt” („Noul Curent”) (1994–1996). Începând din anul 2005 este redactor al Editurii W.A.B. (Varşovia), ocupându-se de proza poloneză contemporană.

Locuieşte la Poznań şi Varşovia. În octombrie 2007 a fost invitat să participe la Maratonul European de Poezie de la Sibiu. În prezent lucrează la un nou volum de poezie şi la traducerea ciclului de versuri Thanksgiving for a Habitat de W.H. Auden.