TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Corin Bianu

CORIN BIANU s-a născut la 21 iunie 1946 în Patroaia-Vale, Dâmbovița. Locuiește în București. Absolvent al Facultății de Drept, Universitatea București. A lucrat în administrația de stat, apoi a fost consilier juridic la firme private și instituții, între care Ministerul Culturii.

Debut publicistic cu poezie la Amfiteatru în 1971, după care publică în Luceafărul, România literară, Săptămâna culturală a Capitalei, Urzică, Suplimentul literar-artistic al Scânteii Tineretului, Convorbiri literare, Litere, Orizont, Argeș, Sud, Climate literare, almanahuri s.a. Debut editorial cu românul În bătaia vânturilor, Junimea, 1986.

Premiat în 1982 la Festivalul Național de umor de la Vaslui. Premiat de Societatea Scriitorilor Târgovișteni pentru romanele Zidul cel mai lung – 2007, Agremin și încă ceva – 2008, Văcăreștii la amiază – 2011. A publicat că unic autor sau în colaborare cu Ioan Mamulas, lucrări de parapsihologie.

Atât în poezie cât și în proză, abordează subiecte majore precum dezrădăcinarea omului, echilibrul iluzoriu dintre temporal și atemporal, aspirația ființei spre eternitate. Tonul este meditativ, autorul trăiește sub povara prezentului ce-l determină să creadă „In fluidul astral al cuvântului”, căruia i se-nchină „ca la o țară înfloritoare / Pe care, cu cât mai mulți o iubesc / Cu atât mai puternică fi-va / Și nemuritoare”. Expresia e riguroasă, arhitecturală, iar romanele istorice se remarcă prin minuțiozitate în reanimarea artistică a evenimentelor și a personajelor la timpul prezent, de către naratori numeroși ce creează impresia de actualitate și implică lectorul că participant activ.