TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Bogdan Suditu
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Bogdan Suditu (născut în 1974 la Buzău) este conferenţiar la Facultatea de Geografie, Departamentul de Geografie Umană şi Economică, a Universităţii din Bucureşti, doctor al Universităţii din Bucureşti în cotutela Universităţii din Angers, Franţa (2006), şi diplomat al Şcolii Naţionale de Administraţie (ENA) de la Strasbourg, Franţa (2010). 
Şi-a început cariera la Universitate, pentru a lucra apoi câţiva ani (2006-2013) în administraţia publică centrală pe teme consacrate politicilor de locuire, urbanismului şi amenajării teritoriului, dar 
a revenit la catedră (unde ţine cursuri de geografie socială, analiză şi planificare urbană, politici de locuire şi gestiune a zonelor rezidenţiale, geografia Bucureştiului, precum şi cursul de introducere în dreptul urbanismului la masterul organizat de Facultatea de Drept împreună cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism « Ion Mincu », Universitatea Paris I, Franţa, şi Universitatea din Louvain, Belgia).

A parcurs stagii de formare în domeniul administraţiei publice în ţară (INA) şi de perfecţionare profesională în străinătate, coordonând, la rândul său, studii şi proiecte privind migraţia, probleme de locuire şi de ameliorare a habitatului, toponimie.
Cu o bogată activitate de cercetare în domeniul socio-demografic şi numeroase participări la seminarii şi conferinţe naţionale şi internaţionale pe teme de locuire, planificare urbană şi mobilitate rezidenţială, a publicat, de asemenea, singur sau în colaborare, zeci de studii de specialitate în cărţi şi reviste începând din anul 2000. Este autorul/coordonatorul volumelor : Mobilităţi şi strategii rezidenţiale urbane şi periurbane. Studiu de caz – Bucureşti, Editura Universităţii din Bucureşti, 2011 ; Perspectivele politicii de migraţie în contextul demografic actual din România, Institutul European din România, 
Bucureşti, 2013 ; Marketing teritorial, Editura Universitară, Bucureşti, 2015.