TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Aurel Codoban
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Aurel Codoban este profesor la Catedra de Filozofie Sistematică, Facultatea de Istorie și Filozofie, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, unde susține actualmente cursurile de Teoria semnelor și interpretări, Comunicare de gen, Corp și comunicare, Comunicarea în modernitatea târzie. Domeniile cercetărilor sale implică semiologia, hermeneutica, postmodernismul și globalizarea, filozofia religiilor (modele ontologice religioase și filozofice, răul și gnoza postmodernă), hermeneutica relațiilor interpersonale (dorință, alteritate și iubire), teoria critică a comunicării. Este doctor în filozofie din 1984, cu o teză despre Structuralismul francez și problemele culturii.

A publicat: Repere și Prefigurări (1982; Premiul Național SLAST pentru Eseu, 1983); Structura semiologică a structuralismului (1984); Filozofia ca gen literar (1992); Introducere în filozofie(1995, 1996); Sacru și ontofanie (1998; Premiul Academiei Române, 2000); Teoria semnelor și interpretării (2001; Premiul pentru cartea de filozofie a anului a Fundației Culturale Dacia);Amurgul iubirii (2003, ediția a II-a, 2004; Premiul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, 2005).

A coordonat și prefațat diverse volume, a publicat studii și eseuri în reviste de cultură din țară și străinătate. A primit premiul „Journal for the Study of Religions and Ideologies” pe anul 2002 (pentru preocupările privind Filozofia Comunicării).

Este, între altele, director academic SACRI (Societatea Academică de Cercetare a Religiilor și Ideologiilor) și vicepreședinte al ASORSS (Asociația Română de Studii Semiotice), afiliată la IASS-AIS (Asociația Internațională a Semioticienilor).