TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Anthony Trollope
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Anthony Trollope (1815–1882), unul dintre cei mai cunoscuți și mai prolifici scriitori din epoca victoriană, a fost cel mai mic dintre cei patru fii ai avocatului Thomas Anthony Trollope. Și-a făcut studiile la Harrow și Winchester, iar la nouăsprezece ani a obținut un post de funcționar la Oficiul Poștal din Londra, ceea ce a fost începutul unei lungi cariere de funcționar public.

În anii 1841–1851 a lucrat în Irlanda, unde s-a căsătorit, s-a apucat de vânătoarea de vulpi („una dintre marile bucurii ale vieții mele“) și a început să scrie ficțiune. A semnat la început câteva romane, după care a conceput primul volum din ciclul romanesc Cronica din Barsetshire (1855–1867), inspirat din traiul la țară. A fost fascinat de viață cotidiană din epoca victoriană, a cărei imagine complexă a reflectat-o în cărțile sale, care cuprind și multe portrete memorabile.

De-a lungul anilor, opera lui s-a îmbogățit cu alte și alte scrieri. În timpul vieții însă succesul sau nu l-a egalat nici pe departe pe cel al lui Dickens sau Thackeray, literatura sa fiind reabilitată abia în secolul XX, când cărțile lui au devenit populare.

Printre volumele sale se numără Ultima cronică din Barset, Ferma Orley, Turnurile din Barchester, Doctorul Thorne, Cariera lui Phineas Fogg, Primul-ministru.