TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Alis Popa
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Alis Popa este profesoară de literatura română. Consideră că școala se poate face într-un mod creativ, fără constrângeri, deci îi călăuzește pe adolescenţi învăţându-i că a fi autor, cititor sau chiar personaj într-o carte este un simplu rol dintr-un mare joc pe care oricine îl poate juca. Are o fată și doi băieţi, care au inspirat-o să spună povești și să regândească pentru ei o altfel de lume, în care adulţii nu au uitat să fie copii și în care copiii pot descoperi ce contează cu adevărat: familia, prietenii, ingeniozitatea, altruismul.


Îi place să privească răsăritul pe ţărmul Mării Negre, să simtă atingerea valurilor, să călătorească cu barca și să pescuiască. Adoră pădurile, sălbăticia vegetală, spaţiile neexplorate. Îi place să rătăcească prin târgurile de vechituri, să caute cărţi vechi, antichităţi, obiecte neobișnuite. Recondiţionează cu pasiune obiecte sau imaginează utilizări noi pentru lucrurile vechi.


Crede că viaţa fără pisici nu ar avea niciun haz. Pisica iubită din copilărie, Molly, a devenit personaj în romanul Aventurile piratului Ket.


"Când eram mică, am fost întrebată ce mi-aş dori cel mai mult să iau cu mine dacă aş pleca pe o planetă îndepărtată. Am răspuns fără să clipesc: MAREA! Apoi am adăugat: şi o pisică. Ciudat era faptul că nu fusesem niciodată la mare până atunci. Dar, pentru copilul care am fost, totul părea atât de simplu! O albie veche pe post de corabie, o sabie tocită, de lemn, un steag de cârpă atârnat în vârful unui băţ, fraţii mei mai mici pe post de ajutor de pirat, pisica mea, Molly, care mi se împleticea printre picioare – şi aventura era gata! Astăzi, aventura înseamnă altceva: să văd cum cresc cei trei copii năzdrăvani ai mei, să-i fac pe elevii mei de la şcoală să iubească literatura, să mai scriu câte o carte…" Alice Popa