TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Alice Munro
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Alice Munro, scriitoare canadiană, a crescut în Wingham, Ontario, și a studiat la Universitatea Western Ontario. A publicat unsprezece volume de povestiri, precum și un roman și un volum de Selected Stories

De-a lungul carierei sale a primit numeroase premii: Premiul pentru Ficțiune din partea guvernatorului Canadei pentru mai multe cărți, două premii Giller, Premiul Rea pentru proză scurtă, premiul literar Lannan, Premiul W.H. Smith pentru carte, în Anglia, Premiul Pescara, în Italia și National Book Critics Circle Award în Statele Unite.

Povestirile i-au fost publicate în revistele The New YorkerAtlantic MonthlyThe Paris Review și în alte publicații, iar volumele i-au fost publicate în treisprezece limbi.

Trăiește în Clinton, Ontario, în apropiere de lacul Huron. În 2009, pentru întreaga sa activitate literară, a fost distinsă cu Premiul Man Booker International, iar în 2013 a primit Premiul Nobel pentru Literatură. În anunțarea premiului, Munro a fost prezentată ca „o maestră a prozei scurte contemporane”.