logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Zenobia
Zenobia (Top 10+) Zenobia (Top 10+)
Gellu Naum

Poate fi Paradisul în mlaștini? Dar în tumultul orașului? Oare și în întunericul unui coridor? Sau poate în verticalitatea unei scări spre niciunde? Paradisul poate fi oriunde se află Zenobia, sau oriunde Gellu o caută pe Zenobia.

 

Acest roman-poetic, sau cum ar spune însuși autorul, acest pohem de iubire, este cea mai frumoasă și sinceră autobiografie din literatura română. Este, totodată, definiția suprarealismului naumian și apogeul poeticii sale. De la primele cuvinte, cititorul este răpit într-un vârtej magic în care logica firească a lucrurilor și a vieții se suspendă fără revers. Somnul și trezvia se confundă, moartea și viața  joacă leapșa prin trupurile oamenilor, iar fiecare cuvânt poate fi un izvor nesecat de sensuri.

 

O lectură unică, o scriitură unică, un autor fără de seamăn, o poveste de dragoste fără cusur, o lume care există fără a exista și tu, cititorule ce nu te vei răgăsi decât după ce te vei fi pierdut în acest vârtej - labirint de stări și cuvinte. 

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Bunicul Elefant își ia rămas-bun Bunicul Elefant îşi ia rămas-bun. Ce se întâmpla când cineva drag moare? Bunicul Elefant îşi ia rămas-bun. Ce se întâmpla când cineva drag moare? Isabel Abedi
Cu siguranță, tema morții nu este cea mai de dorit temă pentru cei mici. Dar cu toate...
ABC-ul dinozaurilor ABC-ul dinozaurilor ABC-ul dinozaurilor Luisa Adam
Dinozaurii nu mai există. Au trăit cândva demult. Cu toate acestea ei sunt foarte...
Pinguinul care voia să afle mai multe Pinguinul care voia să afle mai multe Pinguinul care voia să afle mai multe Jill Tomlinson
Dragi copii, pinguinii sunt niște păsări speciale ce trăiesc numai în zonele...
Cum iubim Cum iubim Cum iubim Pascal Bruckner
Cu siguranță ideea de a defini iubirea este o utopie fără de pereche. Cert este că...
Amintirea dragostei Amintirea dragostei Amintirea dragostei Jim Fergus
Acesta nu este un simplu roman de dragoste în care eroii principali trăiesc...